Бојан Пајтић нови лидер Демократске странке

У неизвесној утакмици за лидера странке, са веома малом разликом од 184 гласа, Бојан Пајтић, досадашњи заменик председника, победио је у утакмици за лидера Демократске странке.

Србија 31.05.2014 | 21:18
Бојан Пајтић нови лидер Демократске странке

Досадашњи лидер Драган Ђилас изгубио је са мање од сто гласова. Драгољуб Мићуновић је, као једини кандидат, реизабран за председника Политичког савета ДС.

Изборна скупштина демократа, 18. по реду, почела је у Сава центру минутом ћутања за страдале у поплавама и слањем поруке на број 1003. Гласало је 2.767 делегата.

Борба између Пајтића и Ђиласа била је неизвесна до самог краја гласања које је завршено око 18.30 сати. Гласови за председника бројани су до 20.30 сати. Благу предност делегати су незванично давали Пајтићу, а индикатор им је била чињеница да су готово сви београдски одбори (Ђиласова изборна база) подржали Пајтића за председника.

У свом првом обраћању на скупштини Бојан Пајтић је, представљајући свој програм, поручио да је императив формирати владу у сенци како би ДС показао да има решења за све проблеме.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вукови с Вучијака

31.05.2014 19:38

Свудје позитивне промјене, нови људи с новим идејама и визијама, само код нас диносаури ( Миле, Кошарац, Мајкићка, Радмановић...). Зато и јесмо ту на дну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ванредно

31.05.2014 22:53

нас спасава само уводјења вандредног стања, формирање неког градјанског форума и ревизија приватизације и све сто је до сада урадјено. Докле год криминалци који су на власти пролазе неказњено то је примјер и за надолазеце политицаре јер не ријетко цујемо у народу "и ти би исто да си на његовом мјесту" Искрено ко има снаге од надолазецих политицара да се обрацуна са оволиком масом криминала? То мозе само народна маса, а за то нам не требају избори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цхј

02.06.2014 06:56

Заборавио си вуче Саровица!

ОДГОВОРИТЕ