Bojan Pajtić novi lider Demokratske stranke

U neizvesnoj utakmici za lidera stranke, sa veoma malom razlikom od 184 glasa, Bojan Pajtić, dosadašnji zamenik predsednika, pobedio je u utakmici za lidera Demokratske stranke.

Srbija 31.05.2014 | 21:18
Bojan Pajtić novi lider Demokratske stranke

Dosadašnji lider Dragan Đilas izgubio je sa manje od sto glasova. Dragoljub Mićunović je, kao jedini kandidat, reizabran za predsednika Političkog saveta DS.

Izborna skupština demokrata, 18. po redu, počela je u Sava centru minutom ćutanja za stradale u poplavama i slanjem poruke na broj 1003. Glasalo je 2.767 delegata.

Borba između Pajtića i Đilasa bila je neizvesna do samog kraja glasanja koje je završeno oko 18.30 sati. Glasovi za predsednika brojani su do 20.30 sati. Blagu prednost delegati su nezvanično davali Pajtiću, a indikator im je bila činjenica da su gotovo svi beogradski odbori (Đilasova izborna baza) podržali Pajtića za predsednika.

U svom prvom obraćanju na skupštini Bojan Pajtić je, predstavljajući svoj program, poručio da je imperativ formirati vladu u senci kako bi DS pokazao da ima rešenja za sve probleme.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vukovi s Vučijaka

31.05.2014 19:38

Svudje pozitivne promjene, novi ljudi s novim idejama i vizijama, samo kod nas dinosauri ( Mile, Košarac, Majkićka, Radmanović...). Zato i jesmo tu na dnu.

ODGOVORITE
Name

vanredno

31.05.2014 22:53

nas spasava samo uvodjenja vandrednog stanja, formiranje nekog gradjanskog foruma i revizija privatizacije i sve sto je do sada uradjeno. Dokle god kriminalci koji su na vlasti prolaze nekaznjeno to je primjer i za nadolazece politicare jer ne rijetko cujemo u narodu "i ti bi isto da si na njegovom mjestu" Iskreno ko ima snage od nadolazecih politicara da se obracuna sa ovolikom masom kriminala? To moze samo narodna masa, a za to nam ne trebaju izbori.

ODGOVORITE
Name

chj

02.06.2014 06:56

Zaboravio si vuče Sarovica!

ODGOVORITE