Апсурд: Плаћају туђе рачуне за воду!

Драгиша Вујичић купио је у новембру прошле године стан од 27 квадрата у Источном Новом Сарајеву. Рачуни за воду, како тврди, нису му стизали.

Република Српска 31.05.2014 | 15:01
Апсурд: Плаћају туђе рачуне за воду!

Доласком у "Водовод и канализацију" дочекао га је шок. Неплаћени рачуни претходног власника за стан, као и за пословне просторе, које Вујичић није купио. Директорица за наплату у Водоводу, како каже Вујичић, не желећи да погледа нотарски уговор, захтјевала је од Вујичића да плати стотину КМ, туђег дуга!

"Када сам директорици рекао да то није по закону и да ја не могу да плаћам туђе дугове, те да ћу да идем у полицију, она је рекла "Слободно иди, ми такве највише волимо". Платио сам дуг да ми не би искључили воду. Осјећам се рекетирано од стране Водовода", тврди Драгиша Вујичић.

У Водоводу тврде - све је урађено у складу са процедуром и законском регулативом.
Кажу да су упознали Вујичића са дуговањима претходног власника, те му савјетовали да се договори са њим око тога ко ће платити рачун.

Иако се у нотарском уговору у члану 11. јасно наводи за случај да се, након уласка Купца у посјед, појаве захтјеви за пореске или режијске трошкове, који се односе на предметни стан, а који су настали до дана предаје стана и посјед купцу, те обавезе преузима продавац, у Водоводу сасвим друга прича.

На питање на основу чега се терети Вујичић и за дуг пословних простора који су и даље у власништву продавца, одговарају да су то морали да рјеше продавац и купац, и да је купац требао бити упозорен од стране нотара да узме прије куповине потврде о дуговањима комуналним предузећима.

У Водоводу никако да схвате да стан који је купио Вујичић нема везе са пословиним просторима продавца стана. Вујичић је морао платити туђи дуг да му не би искључили воду, а Водовод сматра да је нотар погријешио.

Поставља се питање на основу чега су донијели тај закључак ако нису ни погледали нотарски уговор?

Грешка нотара који није упозорио власника на овакве посљедице или бахатост и непоштивање закона од стране Водовода, не зна се. Зна се да је Драгиша Вујичић платио дуг који није његов, па чак и дуг који се не односи на стамбену јединицу коју је купио.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

алеxбх

31.05.2014 14:06

У банана дрзави све је могуце, законе тумаце свако на свој нацин, срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

01.06.2014 06:52

Плати и сути, ниси у праву. Нико теби неце без разлога тразити да несто платис.

ОДГОВОРИТЕ