Apsurd: Plaćaju tuđe račune za vodu!

Dragiša Vujičić kupio je u novembru prošle godine stan od 27 kvadrata u Istočnom Novom Sarajevu. Računi za vodu, kako tvrdi, nisu mu stizali.

Republika Srpska 31.05.2014 | 15:01
Apsurd: Plaćaju tuđe račune za vodu!

Dolaskom u "Vodovod i kanalizaciju" dočekao ga je šok. Neplaćeni računi prethodnog vlasnika za stan, kao i za poslovne prostore, koje Vujičić nije kupio. Direktorica za naplatu u Vodovodu, kako kaže Vujičić, ne želeći da pogleda notarski ugovor, zahtjevala je od Vujičića da plati stotinu KM, tuđeg duga!

"Kada sam direktorici rekao da to nije po zakonu i da ja ne mogu da plaćam tuđe dugove, te da ću da idem u policiju, ona je rekla "Slobodno idi, mi takve najviše volimo". Platio sam dug da mi ne bi isključili vodu. Osjećam se reketirano od strane Vodovoda", tvrdi Dragiša Vujičić.

U Vodovodu tvrde - sve je urađeno u skladu sa procedurom i zakonskom regulativom.
Kažu da su upoznali Vujičića sa dugovanjima prethodnog vlasnika, te mu savjetovali da se dogovori sa njim oko toga ko će platiti račun.

Iako se u notarskom ugovoru u članu 11. jasno navodi za slučaj da se, nakon ulaska Kupca u posjed, pojave zahtjevi za poreske ili režijske troškove, koji se odnose na predmetni stan, a koji su nastali do dana predaje stana i posjed kupcu, te obaveze preuzima prodavac, u Vodovodu sasvim druga priča.

Na pitanje na osnovu čega se tereti Vujičić i za dug poslovnih prostora koji su i dalje u vlasništvu prodavca, odgovaraju da su to morali da rješe prodavac i kupac, i da je kupac trebao biti upozoren od strane notara da uzme prije kupovine potvrde o dugovanjima komunalnim preduzećima.

U Vodovodu nikako da shvate da stan koji je kupio Vujičić nema veze sa poslovinim prostorima prodavca stana. Vujičić je morao platiti tuđi dug da mu ne bi isključili vodu, a Vodovod smatra da je notar pogriješio.

Postavlja se pitanje na osnovu čega su donijeli taj zaključak ako nisu ni pogledali notarski ugovor?

Greška notara koji nije upozorio vlasnika na ovakve posljedice ili bahatost i nepoštivanje zakona od strane Vodovoda, ne zna se. Zna se da je Dragiša Vujičić platio dug koji nije njegov, pa čak i dug koji se ne odnosi na stambenu jedinicu koju je kupio.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

alexbh

31.05.2014 14:06

U banana drzavi sve je moguce, zakone tumace svako na svoj nacin, sramota.

ODGOVORITE
Name

aco

01.06.2014 06:52

Plati i suti, nisi u pravu. Niko tebi nece bez razloga traziti da nesto platis.

ODGOVORITE