Режиму је поплава одличан “изговор” за сву пропаст њихове владавине

Трагично је да актуелни режим покушава да штете од поплава искористи за покривање штета које су резултат политичких дјеловања владајућих партија. У посљедњих осам година актуелна власт је у јавним предузећима направила више штете него што је то направила поплава, израчунао је предсједник НДП Драган Чавић илуструјући то примјерима у Јавном предузећу „Жељезнице РС“.

Република Српска 01.06.2014 | 13:30
Режиму је поплава одличан “изговор” за сву пропаст њихове владавине

Поплава је актуелном режиму дошла као кец на десетку, јер ће набујала вода прекрити и бити крива за све пропусте владајуће гарнутуре.

Чавић је као примјер издвојио стање у „Жељезницама РС“.То је одраз кадровске политике СНСД-а и ДНС-а . Посљедњих осам година њихове власти обавезе Жељезница порасле су са 59 на 304 милиона марака. И висина камата је порасла, са 860 хиљада на 13 милиона марака.

Жељезнице су се непотребно задуживале, док их је влада редовно субвенционисала са 235 милиона марака у осам година. 2005. то предузеће је позитивно пословало-подсјећа Чавић.

За гомилање дуга нико није одговарао, а кривичних елемената, итекако, има, тврди Чавић наводећи склопљени уговор са чешком фирмом Монтрак да се поправи шест локомотива. Исплаћен је аванс, готово три милиона марака, што је изгубљено, јер је то предузеће отишло у стечај,а двије локомотиве остале у Чешкој. Или случај набавке 200 вагона из Пољске, који не одговарају нашим пругама, а 20 милиона евра кредита још се враћају.

И Влада Српске у име Жељезница враћа кредите. Запошљавало се само по страначким линијама.На крају прошле године за плате су требала 53,4 милиона марака, док су приходи износили 10 милиона мање.Дакле, ни за плате, а камоли за одржавање пруга и комуналне обавезе -закључио је Чавић поредећи наш са европским просјеком запошљавања у тој бранши. Један километар пруга –један радник. У РС један километар пруга - 10 радника.

БН ТВ

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

младен

31.05.2014 11:58

Овај је оптерецен додиком. Који комплекси. Ко о цему цава о додику

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно од сарајева

31.05.2014 13:03

Цава је 100 пута бољи од Милорадцица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

31.05.2014 13:09

ЦАВИЦУ ДОСТА ВИСЕ КО ЈЕ КАКО ЈЕ ПА ЗНАМО И ДЈЕЦА ЗНАЈУ,БУДИ ЈАС АН КОНКРЕТАН,ДЕЦИДАН,НАПИСИ КАЗИ ЗЕЉЕЗНИЦЕ Р.СРПСКЕ СУ У ТАКВО М И ТАКВОМ СТАЊУ ДУГОВАЊА И ОБАВЕЗЕ КОЈЕ НИЈЕ ИЗМИРИЛА И ОНДА НАПИСИ СТА ЦЕС ТИ ИЛИ ВИ УРАДИТИ У НОВЕМБРУ,,,СКИМ КАКО КОЈИМ ПАРАМА....ИТД. СТВАРНО СТЕ ДОЈАДИЛИ СА ТИМ ВИСЕ СТА ЈЕ БИЛО ДАЈ ТЕ НАМ ВИЗИЈУ СТА ЦЕ БИТИ....ПОЗДРАВ ОД ТВОГ ДРУГА И НЕМОЈ МЕ ВИСЕ НЕРВИРАТИ СА ТИМЕ СТА ЈЕ БИЛО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукови с Вучијака

31.05.2014 13:18

Једини који излази са аргументима, друго је што нам се те ћињенице не допадају, јер нас враћаују у стварност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралност

31.05.2014 13:24

За "Истоцно Сарајево": Није ту ни један добар, не зна се ко је гори! Сви сте заборавили да су све надлежности са нивоа РС пренешене у надлежност БиХ за вријеме његовог мандата! Тада је и почело наше уништавање,јер се све чинило само да се остане на власти, а ови сада су нас докрајчили! Не требају нама политичари који су већ 20 година присутни на сцени, већ нови, честити, поштени,способни и школовани људи! Људо који воле своју земљу и народ, а не само себе, људи који вјерују и који се плаше Бога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоро

31.05.2014 13:38

Да се не ујединисте вецина вас ни цензус не би пресла. Оно сто је вама битно је освојити јос који мандат у скупстини као сто си и овом мандату себи и Глигицу обезбиједио плату а остале ко шиша. Па ко це гласати за тебе таквог негативног? Вец одавно не цитам твоје изјаве и хватам се даљинског кад те видим. Био си, знамо те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУЛЕКС

31.05.2014 13:55

Пустите више ту Додикову причу о "пренесеним надлежностима" за коју се хвата чим неко почнео његовом криминалу. Колико је он надлежности пренио на ниво БиХ вјероватно ћемо тек сазнати

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

31.05.2014 14:07

инаце били смо јаки ко замља,нема ста.цитава дрзава 2 цамца пробусена,ниде паре у будзету све надувано.појела маца.поплаве су изговор смјесан за колапс система.цавицу конкретна рјесења и прједлоге то народ трази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чавићу...

31.05.2014 15:12

...доста је шупљирања,кречиш к'о чавка! Нас не интересује твој лични сукоб са Бајом,буди конкретан...Како ти мислиш све покренути? Па да знамо за кога да гласамо! Зна и будала да је све попљачкано, али то се дешавало и док си ти био предсједник, па шта си учинио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

николо макијавели

31.05.2014 15:20

Је ли то цава прозива ДНС, па станите, јесу ли то оне поштењачине, Павић , чубро и екипа који су нас огулили до голе козе. Ријеч је ријеч, сви се отимају за њих.. Е мој Босицу, ако вам придају, онда сте стварно дно дна! Велики поздрав најбољој телевизији!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

31.05.2014 16:57

Будимо паметни. Све су ово испухани политичари који су показали ста могу и умију. Бирајмо нове неофиране, младе, паметне и надасве поштене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

31.05.2014 17:00

ЧАВИЋУ ШТА ТИ ПРИЧАШ ТИ СИ ГА ДОВЕО НА ВЛАСТ А САД ЖИВИШ У ОБЛАЦИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

31.05.2014 17:24

ПРИЦА КОЈА ЦЕ СЕ ДЕСИТИ.... ПИТА СУДИЈА: ГОСПОДИНЕ ДОДИК, ИМАТЕ ЛИ СТА РЕЦИ У СВОЈУ ОДБРАНУ? ДОДИК: БИО САМ НАИВАН!!!! СУДИЈА: НАЗАЛОСТ ЗАКОН НЕ ПОЗНАЈЕ ТУ РИЈЕЦ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

пантелија

31.05.2014 19:52

није "МОНТРАК" него "ОНТРАЦК" Ческа фирма на оправу локомотива која се налази у граду Пřеров.особно сам радио там и била је мислим више од 1год.локомотива а на њој писало жељезнице РС-која никада није дошла на оправу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

31.05.2014 20:45

Милорада Додика на власт није довео Цавиц него СФОР класицним дрзавним ударом уз команду високог представника.Сви они који нису прихватили насилно преузимање власти од стране Биљане Плавсиц и Додика те СФОРА били су етикетирани те им је забрањено бављење политиком и јавним функцијама а у горој опцији наљепљени за ратне злоцине од стране високог пресдтавника по зељама и списковима управо Додика и његових пуциста,тако да ове измисљотине и фалсификовање историје никада нецу прихватити.Ми старији се сјецамо насилних преузимања полицијских станица и премлацивања а послије и отпустања непослусних слузбеника од стране додикових батинаса.Мозете бајке прицати дјеци али нама који смо ове догадјаје презивјели те били хапсени од стране СФОРА немозете

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

31.05.2014 22:08

За "Неутралност". Пренос надлежности са РС на БиХ је почео у првом Додиковом мандату 1998.када је укинут динар као средство плаћања-уведена КМ, уведене јединствене регистарске ознаке, јединствене путне исправе,државна гранична служба... Такође тад је донеошен закон о приватизацији по коме је и она урађена, успостављен Брчко дистрикт (РС преполовљена на два дијела), тражење од међународне заједнице да смјењује легално изабране политичаре пр.Никола Поплашен... СНСД је као опозиција од 2001-2006 подржао пренос све и једне надлежности на ниво БиХ гласовима њихових посланика, Сјећање народа је изгледа кратко 2006 преузимају власт са буџетским суфицитом који је оставила претходна власт+новац од продаје Телекома који су потрошили, РС тада губи грб,химну,грбове неких општина, због великих намета фирме из РС прешле у федерацију, фискалне касе(затворено много радњи-занатлија), продаја природних ресурса,сва јавна предузећа која су до 2006 пословала позитивно су отишла у вишемилионске губиташе Данас задуженост никад већа,запослених никад мање,пензионера никад већи број као данас-захваљујући коме ??? Народе памет у главу - отвори очи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана Радман

01.06.2014 05:47

РЕ на БЛ Сад вам је једина исприка те Лази. Сад је Б и Х крива за Све. Да неби Градацца, Самац би се потусијо а да сад несаљу храну умрли би од Глади. За вас је Босна и Херцеговина да је Јасно! Ни у једној Хисториској Књиги не стоји та новокомпонована РС, само кад се прозива на Суду у Хагу! Вријеме је да се такву каква јест укине и поцне зивјети. Јел ово јавно униставање Српског Народа у Босни и Херцеговини да се разумијемо је кренуло са тим крвавим Ратом. Ниста Срби нису добити са РС. Мало сагледајте Стварност! Нико Нас не признаје. Нити це када. Дрзава се неправи геноцидом. Ста це нам Дрзава кад НАРОД изумре. Гдје су Наси Хрвати из босанске Посавине сто смо 220.000 хиљана насилно протјерали. Ако вам Није познато, они су прије сви били гастарбајтери по Свајцарској, Аустрију и Њемацкој. Како би добро било да су ту. Послала би они сад помоц на Стотина каниона страдалом Народу. А сигурно и Новаца за обнову. Било би прилива пара на њихова имања, виле, спортске Центре базене. Било би свега. На нама је вријеме да несто мијењамо. ПОЗДРАВ РЕАЛНОЈ ТЕЛЕВИЗИЈИ БН, да вас нема Наси би Наси вец истријебили својим погледом на СВИЈЕТ. ЗИВЈЕЛИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

01.06.2014 08:19

Које комплексе људи имају од Додика.Па Додо је нај нај нај.људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралност

01.06.2014 08:28

За "БЛ": У мом посту апсолутно није подржан СНСД, али ти си ево сада људима детаљно објаснио како су СДС и СНСД заједничким снагама уништили овај народ! Суштина мог поста је да су сви исти (част изузецима), и да нама не требају политичари који су већ 20 година на сцени, а ништа добро нису направили, осим за себе и своју ближу околину. Не можеш Николу Поплашена и Драгана Чавића стављати у исту раван! Никола Поплашен је један од најпоштенијих, најчеститијих и најшколованијих политичара. Патриота који је рекао "НЕ" странцима!Нису га имали чиме уцјенити! Нама треба много више "Никола", али такви су данас потиснути у нашем друштву! Ево шта каже Отфрид Хефе, немачки филозоф: "Као прво, политичара би требало да одликује обухватна честитост (правичност). Поседујући њу, он је имун на опасност од корупције и непотизма као привилеговања рођака и личних (партијских) пријатеља. Како би политичар био добар, врле природе, он мора поседовати сензибилност за интерес свог народа и за невоље које погађају народ, повезано са смелошћу да, уколико је то неопходно, дâ неповољну дијагнозу и предложи непопуларне терапеутске мере, дакле да и у мучним ситуацијама и условима отпора своју дужност врши без икакве бојазни. Њему је потребна свест о одговорности са којом непрестано тежи да очува добробит своје заједнице, а ако се то не може избећи ЧАК И НА СОПСТВЕНУ ШТЕТУ. Напослетку, потребна је и памет, обогаћена широким погледом. По мом мишљењу, ниједна од ових врлина не може појединачно да претендује на суперлатив „најполитичнија”. Јер ниједна од њих се не може изоставити; добар политичар је уједно ЧЕСТИТ, СМЕО и ПАМЕТАН." Ја код свих наших политичара у БиХ (РС и Федерација)и то без обзира да ли је ријеч о Србима, Хратима или Бошњацима, не видим да они посједују ове врлине и да се воде овим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

01.06.2014 08:55

НДП до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

01.06.2014 09:18

Мени се чини да је Додик наручио кишу, добар изговор за све неуспјехе!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пп

01.06.2014 12:29

За Неутралност СВАКА ТИ ЈЕ РИЈЕЦ КАКО ТРЕБА!!! Да сам бирао и размишљао ста да напишем не БиХ боље. Људи но свака Част!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дано Радман

01.06.2014 18:44

Ријеч хисторијски се на твом језику казе повјеснички... И не позивај на укидање РС...није то за те Дано... Просетај мало, удахни зрака

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

01.06.2014 18:55

Сигурно је да це се извлацит на поплаве али неци И'м то тек тако пролазит код народа...Доста је празних прица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дана Радман

01.06.2014 19:31

Незнам гдје нађје тај назив,морас прво науцити писати јер ово сто си написала пола се немозе процитати,то је тацно да РС нико не признаје а и немора,Босна је призната па видим да је аеродром у Сарајеву затрпан немогу авиони слетјети од помоци,а било би добро необразовани као ти да не пишу неке ствари у које се не разумију,

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукоје

01.06.2014 21:30

Народ жели промјене, неспособна власт једнако је неспособна била и прије поплава и у поплавама. Овако се више се више не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Марковић

02.06.2014 05:44

Знамо ми Чавићу да је ова власт гора од било које поплаве и било којег рата. Али неће ни још дуго владају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цедо

02.06.2014 09:13

Цавицу објасни овим људима сто пису коментаре, које си поплављено мјесто обисао за вријеме поплава и понудио некоме конкретну помоц,наравно у границама својих могуцности.Ниси био нигдје,а кад су полаве биле купио си себи нови "ПАСАТ"... Ста треба теби јос осим власти на којој си се вец показао....а посто знамо да ниси на власти и ниси запослен откуд ти новац за нови "ПАСАТ"....

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

02.06.2014 15:28

Драгане како би било да мало одес код доктора па да му све исприцас од поцетка, бице ти лаксе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

но наме

02.06.2014 16:51

Доктори у Болници Касиндол гладују јер вец дузи период нису примили плату и не знају када це је примити. Каква смо дрзава доктори нам гладни, а цему онда да се надају радници и пензијонери и наравно нико није крив вода одњела све, нико није одговоран него силе природе. Вода одњела људима сву имовину треба се наново куцити, а влада казе каснице плате. Од цега у обнову? Нада се влада да народ неце помријети од глади до избора, а када гласају онда нека поцркају не требају висе ни за ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

02.06.2014 22:47

НЕ ПРИЗИВАЈТЕ ПАВИЋА ДОВОЉНО СТЕ ЈАКИ АКО ПАВИЋ БУДЕ У КОАЛИЦИЈИ СА САВЕЗОМ НИКО ЗА ВАС НЕЋЕ ГЛАСАТИ ГЛАСАЋЕМО ЗА ДОДИКА ЗАТО ПАМЕТ У ГЛАВУ НИКАКАВ ЦРНИ ПАВИЋ

ОДГОВОРИТЕ
Name

модран.цом

03.06.2014 05:48

Ја сам у другим чланцима писао о овоме. Тачно је то да је Влада једини добитник у овој несрећи. Једва су чекали да објаве пад прихода те да неће моћи исплатити плате и пензије захваљујући истима. Која глупост. Нема се пара ни за пензија а ни за санирање последица ове катастрофе. Наопак рад нам је дошао главе и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

03.06.2014 06:59

Има пара видите да не касне плате а неце каснит ни пензије.

ОДГОВОРИТЕ