Сваки пети млади Нијемац живи у биједи

Сваки пети млади Нијемац живи у сиромаштву или је изложен тој опасности, показују резултати једне студије „Монитор Југендармут“, по којој су немаштином погођени прије свега они нижег образовног нивоа и без занимања.

Свијет 31.05.2014 | 14:17
Сваки пети млади Нијемац живи у биједи

Под појмом „сиромаштво младих“ аутори ове студије, сачињене поводом управо одржаног Дана католика Њемачке, подразумијевају како недостатак материјалних добара, тако и лош статус у друштву.

Када је ријеч о сиромашнима у богатој Њемачкој, једна анкета, објављена почетком ове године, показала је да је већина Нијемаца, њих 66 одсто, спремно чак да подржи и повећање пореза, ради помоћи сиромашној дјеци и младима у Њемачкој.

Њемачка штампа је писала да преко 2,4 милиона дјеце и младих живи у сиромаштву.
Родитељи ове дјеце и омладинаца располажу са мање од 60 одсто просјечне нето зараде, која би за брачни пар са једним дјететом, износила 1.564 евра, каже се у једној студији Института WСИ у којој се може на регионалној основи видјети гдје живе најсиромашнија дјеца.

Судећи према студији, сиромаштво најчешће погађа дјецу у покрајини Мекленбург-Предњој Померанији, смјештеној на обалама Балтика и граници према Пољској, гдје просјечна квота сиромаштва дјеце износи 33,5 одсто.

У тој покрајини која се рве са мукама у привреди и неонацистима у парламенту, 46.336 дјеце испод 15 година, односно, њих 25,1 одсто, живи од социјалне помоћи коју родитељи примају, показује статистика.

Најмање биједе куца на врата дјеце у Баварској, у региону Регензбурга, гдје је сиромаштвом погођено 9,9 одсто дјеце, што је дупло мање него на нивоу савезне државе. Бизлифе.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

кондор

31.05.2014 13:04

ДА ИМ ЈЕ САМО 3 МЈЕСЕЦА НАСУ ВЛАСТ НА ЦЕЛУ СА БАЈОМ И КУМОВИМА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

31.05.2014 13:54

а сваки петнаести млади србин не зиви у биједи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанин

31.05.2014 15:07

Не знају они ста је биједа, то је само статистицки. Нека додју мало овамо код нас да виде ста је биједа, или да им мало посаљемо насу "екипу" да за пола године буду сви биједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

01.06.2014 10:48

Кад би им СНСД досао на власт само једну годиницу ја мислим да би сваки био биједник и не би се опоравили дузе него кад су их Руси растурили.

ОДГОВОРИТЕ