Svaki peti mladi Nijemac živi u bijedi

Svaki peti mladi Nijemac živi u siromaštvu ili je izložen toj opasnosti, pokazuju rezultati jedne studije „Monitor Jugendarmut“, po kojoj su nemaštinom pogođeni prije svega oni nižeg obrazovnog nivoa i bez zanimanja.

Svijet 31.05.2014 | 14:17
Svaki peti mladi Nijemac živi u bijedi

Pod pojmom „siromaštvo mladih“ autori ove studije, sačinjene povodom upravo održanog Dana katolika Njemačke, podrazumijevaju kako nedostatak materijalnih dobara, tako i loš status u društvu.

Kada je riječ o siromašnima u bogatoj Njemačkoj, jedna anketa, objavljena početkom ove godine, pokazala je da je većina Nijemaca, njih 66 odsto, spremno čak da podrži i povećanje poreza, radi pomoći siromašnoj djeci i mladima u Njemačkoj.

Njemačka štampa je pisala da preko 2,4 miliona djece i mladih živi u siromaštvu.
Roditelji ove djece i omladinaca raspolažu sa manje od 60 odsto prosječne neto zarade, koja bi za bračni par sa jednim djetetom, iznosila 1.564 evra, kaže se u jednoj studiji Instituta WSI u kojoj se može na regionalnoj osnovi vidjeti gdje žive najsiromašnija djeca.

Sudeći prema studiji, siromaštvo najčešće pogađa djecu u pokrajini Meklenburg-Prednjoj Pomeraniji, smještenoj na obalama Baltika i granici prema Poljskoj, gdje prosječna kvota siromaštva djece iznosi 33,5 odsto.

U toj pokrajini koja se rve sa mukama u privredi i neonacistima u parlamentu, 46.336 djece ispod 15 godina, odnosno, njih 25,1 odsto, živi od socijalne pomoći koju roditelji primaju, pokazuje statistika.

Najmanje bijede kuca na vrata djece u Bavarskoj, u regionu Regenzburga, gdje je siromaštvom pogođeno 9,9 odsto djece, što je duplo manje nego na nivou savezne države. Bizlife.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kondor

31.05.2014 13:04

DA IM JE SAMO 3 MJESECA NASU VLAST NA CELU SA BAJOM I KUMOVIMA .

ODGOVORITE
Name

miki

31.05.2014 13:54

a svaki petnaesti mladi srbin ne zivi u bijedi...

ODGOVORITE
Name

banjalucanin

31.05.2014 15:07

Ne znaju oni sta je bijeda, to je samo statisticki. Neka dodju malo ovamo kod nas da vide sta je bijeda, ili da im malo posaljemo nasu "ekipu" da za pola godine budu svi bijeda

ODGOVORITE
Name

Md

01.06.2014 10:48

Kad bi im SNSD dosao na vlast samo jednu godinicu ja mislim da bi svaki bio bijednik i ne bi se oporavili duze nego kad su ih Rusi rasturili.

ODGOVORITE