Мерлинова “Ружа” за помоћ угроженима од поплава

Дино Мерлин је одлучио да своју пјесму "Ружа", која ће се наћи на новом албуму, објави како би она послужила као циљ да се прикупи помоћ за поплављена подручја у БиХ, Србији и Хрватској.

Ово је најавио у петак, преко своје дискографске куће "Грамофон".

Босна и Херцеговина 31.05.2014 | 10:24
Мерлинова “Ружа” за помоћ угроженима од поплава

Данас је на званичној wеб страници Дине Мерлина објављен видео спот за пјесму "Ружа".

Иако није планирано да "Ружа" буде прва пјесма коју ће публика чути са Мерлиновог новог албума, управо је она изабрана како би потакла многобројну публику Дине Мерлина у регији да се укључи у акцију пружања помоћи угроженима. У споту су приказани бројеви телефона Црвеног крста чијим позивањем грађани могу дати свој допринос хуманитарној акцији.

У видео споту урађеном у продукцији агенције "Фабрика", кориштене су фотографије Дине Касала, Дејана Векића и Велија Хасанбеговића, као и видео снимци БХТ-а, ХТВ-а и РТС-а. У пјесми, поред бројних музичара, гостује и виртуозни турски кларинетиста Хусну Сенлендирици.

Спот који никога неће оставити равнодушним чине фотографије настале на подручјима Маглаја, Топчић Поља, Олова, Шамца... Овим изнимним гестом највеће регионалне звијезде одложено је за неко вријеме објављивање његовог једанаестог албума, али с добрим разлогом.

Из продукцијске куће "Грамофон" кажу да умјетник не жели давати изјаве и тиме скретати пажњу на себе, те да његов тим сарадника чини све да се сва пажња усмјери на угрожена подручја, да се људима који су остали без домова пружи помоћ.

Из "Грамофона" истичу да су све активности на објављивању новог студијског албума, који је требао изачи овог прољећа, помјерене.

Видео спот за пјесму "Ружа" можете погледати на wеб страници www.диномерлин.цом и на званичном YоуТубе каналу Дине Мерлина.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ивана

31.05.2014 08:23

Диван гест и дивна пјесма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор Милетић

31.05.2014 08:29

Пјесма је претужна... али дивно је да овај пут сви апелујемо да се помогне људима из свих крајева! Помоћ за Босну, Србију и Хрватску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војо

31.05.2014 08:32

Нисам неки фан овог цовјека, искрено, али овога пута ме је одусевио. Заиста јесте. Племенит циљ - помоц невољницима ма ко они били. А сви смо исти сада. СВИ, без изузетка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ед

31.05.2014 08:32

Браво мајсторе! Опет си показао своју људскост и велицибу.. Нек пукну дусмани! Показао си свим онима који праве сто какве пјесме, стихове и тд за само један народ или дио дрзаве, како се то заправо ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

31.05.2014 08:50

БРАВО ЗА ДИНА. ВЕЛИКИ ЦОВЈЕК БЕЗ ОБЗИРА НА ВЈЕРУ И НАЦИЈУ. ИЗУЗЕТНА ЛИЦНОСТ. ПЈЕСНИК, А НЕ ПЈЕВАЦ САТОРСКИ. ЦОВЈЕК СИРОКИХ СХВАТАЊА, И ВЕЛИКЕ ДУСЕ. НИЈЕ ЗАБОРАВИО 3 АРЕНЕ И ЦАСТ КОЈУ ЈЕ ДОЗИВИО У СРБИЈИ. И ПОМОЦ ОД СЛЕПЕРА ВОДЕ ЈЕ ДОПРЕМИО ЗА НАРОД У ТУ ИСТУ АРЕНУ. У НЕВОЉИ НЕ ДИЈЕЛИ ЉУДЕ. НЕК СИ ЗИВ И ЗДРАВ ДИНО. ЦОВЈЕК ЈЕ ЦОВЈЕК!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ретори

31.05.2014 08:53

Пустите ви ту прицу.Знам ја њега и из других времена.Сви сад као добротвори,заједниство,љубав.Однесите ви то Тити на гроб немој мени да продајете ту прицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

31.05.2014 08:59

Одрасла сам уз његове пјесме,ову нисам хтјела ни послусати,могао је умјесто овог да направи неки концерт,да несто новца за поплављене из свих земаља.Сви ми знамо бројеве телефона,а промоција албума је несто сасвим друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Љиљану

31.05.2014 18:15

Прати мало и друге медије осим РТРС изненадицес се ста Сваста мозес цут у односу на програм.без трунке истине

ОДГОВОРИТЕ