Merlinova “Ruža” za pomoć ugroženima od poplava

Dino Merlin je odlučio da svoju pjesmu "Ruža", koja će se naći na novom albumu, objavi kako bi ona poslužila kao cilj da se prikupi pomoć za poplavljena područja u BiH, Srbiji i Hrvatskoj.

Ovo je najavio u petak, preko svoje diskografske kuće "Gramofon".

Bosna i Hercegovina 31.05.2014 | 10:24
Merlinova “Ruža” za pomoć ugroženima od poplava

Danas je na zvaničnoj web stranici Dine Merlina objavljen video spot za pjesmu "Ruža".

Iako nije planirano da "Ruža" bude prva pjesma koju će publika čuti sa Merlinovog novog albuma, upravo je ona izabrana kako bi potakla mnogobrojnu publiku Dine Merlina u regiji da se uključi u akciju pružanja pomoći ugroženima. U spotu su prikazani brojevi telefona Crvenog krsta čijim pozivanjem građani mogu dati svoj doprinos humanitarnoj akciji.

U video spotu urađenom u produkciji agencije "Fabrika", korištene su fotografije Dine Kasala, Dejana Vekića i Velija Hasanbegovića, kao i video snimci BHT-a, HTV-a i RTS-a. U pjesmi, pored brojnih muzičara, gostuje i virtuozni turski klarinetista Husnu Senlendirici.

Spot koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim čine fotografije nastale na područjima Maglaja, Topčić Polja, Olova, Šamca... Ovim iznimnim gestom najveće regionalne zvijezde odloženo je za neko vrijeme objavljivanje njegovog jedanaestog albuma, ali s dobrim razlogom.

Iz produkcijske kuće "Gramofon" kažu da umjetnik ne želi davati izjave i time skretati pažnju na sebe, te da njegov tim saradnika čini sve da se sva pažnja usmjeri na ugrožena područja, da se ljudima koji su ostali bez domova pruži pomoć.

Iz "Gramofona" ističu da su sve aktivnosti na objavljivanju novog studijskog albuma, koji je trebao izači ovog proljeća, pomjerene.

Video spot za pjesmu "Ruža" možete pogledati na web stranici www.dinomerlin.com i na zvaničnom YouTube kanalu Dine Merlina.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ivana

31.05.2014 08:23

Divan gest i divna pjesma.

ODGOVORITE
Name

Davor Miletić

31.05.2014 08:29

Pjesma je pretužna... ali divno je da ovaj put svi apelujemo da se pomogne ljudima iz svih krajeva! Pomoć za Bosnu, Srbiju i Hrvatsku!

ODGOVORITE
Name

Vojo

31.05.2014 08:32

Nisam neki fan ovog covjeka, iskreno, ali ovoga puta me je odusevio. Zaista jeste. Plemenit cilj - pomoc nevoljnicima ma ko oni bili. A svi smo isti sada. SVI, bez izuzetka.

ODGOVORITE
Name

Ed

31.05.2014 08:32

Bravo majstore! Opet si pokazao svoju ljudskost i velicibu.. Nek puknu dusmani! Pokazao si svim onima koji prave sto kakve pjesme, stihove i td za samo jedan narod ili dio drzave, kako se to zapravo radi.

ODGOVORITE
Name

narod

31.05.2014 08:50

BRAVO ZA DINA. VELIKI COVJEK BEZ OBZIRA NA VJERU I NACIJU. IZUZETNA LICNOST. PJESNIK, A NE PJEVAC SATORSKI. COVJEK SIROKIH SHVATANJA, I VELIKE DUSE. NIJE ZABORAVIO 3 ARENE I CAST KOJU JE DOZIVIO U SRBIJI. I POMOC OD SLEPERA VODE JE DOPREMIO ZA NAROD U TU ISTU ARENU. U NEVOLJI NE DIJELI LJUDE. NEK SI ZIV I ZDRAV DINO. COVJEK JE COVJEK!!!

ODGOVORITE
Name

Retori

31.05.2014 08:53

Pustite vi tu pricu.Znam ja njega i iz drugih vremena.Svi sad kao dobrotvori,zajednistvo,ljubav.Odnesite vi to Titi na grob nemoj meni da prodajete tu pricu.

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

31.05.2014 08:59

Odrasla sam uz njegove pjesme,ovu nisam htjela ni poslusati,mogao je umjesto ovog da napravi neki koncert,da nesto novca za poplavljene iz svih zemalja.Svi mi znamo brojeve telefona,a promocija albuma je nesto sasvim drugo.

ODGOVORITE
Name

za LJiljanu

31.05.2014 18:15

Prati malo i druge medije osim RTRS iznenadices se sta Svasta mozes cut u odnosu na program.bez trunke istine

ODGOVORITE