Бањалучки студенти страхују за безбједност

Станари павиљона један и два Студентског дома "Никола Тесла" у Бањалуци тврде да их неријетко узнемиравају непозната лица која, и поред портира, слободно улазе, шетају ходницима, лупају им на врата или чак насрћу на њих.

Република Српска 31.05.2014 | 13:31
Бањалучки студенти страхују за безбједност

Ријеч је, кажу, о гостима кафића "Шестица" и "Клуба студената" који се, након што попију коју чашицу више, у Дому понашају као код своје куће.

"Када је нека журка или концерт, тада настаје хаос. Непознати мушкарци улазе у Дом и праве проблеме. О овим инцидентима обавјештавали смо управу Дома и Скупштину студената, али нисмо добили никакав одговор, ни назнаке да ће наш проблем бити ријешен", наводе студенти, који из страха за сопствену сигурност желе да остану анонимни.

Тврде да је проблем и то што су портири старији, због чега не могу адекватно да реагују.
"Једном приликом група младића претукла је хидрантом једног студента и реаговала је чак и полиција. Портири тада нису могли да смире ситуацију, што значи да би можда требало да их буде више, или да буду способнији", казали су студенти.

Њихове наводе потврдио је и Зоран Бабић, директор Студентског дома "Никола Тесла", који је рекао да су предузели мјере заштите.

"Од сада ће сви студенти имати картице како би могли да улазе у Дом и да користе његове просторије. Студенти који ту не живе, а користе читаоницу, мораће да изваде идентификационе картице и да се упишу код чувара. Знам за ове инциденте који су се догодили и заиста ми је жао, али се надам да се овакве ствари неће дешавати јер нам је најважнија безбједност студената", казао је Бабић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

АНАЉУБЉАНА

31.05.2014 06:05

Боже, боже... каква је тод држава!Само Миле Додик ужива!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

31.05.2014 06:46

Гдје су полиција,министар?Картице не могу рјесити проблем,јер изазиваци нису студенти,а портири требају реаговати јер и они знају отприлике ко улзи поготово ако је касно и ако су пијани

ОДГОВОРИТЕ
Name

теско нама

31.05.2014 07:40

ста то ти велис препаметна премијерко па ти скоро реце да смо ми средјено друство откуд сад да вам једна поплава у 3 града направила поремецај у будзету а јос нисте улозили ни марке у поплаве коме ви продајете маглу сви криви само снсд није еее досла цица на колица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

31.05.2014 08:22

Полиција је сва у Лактасима цувају нам пресједника пустите студенте нека се сналазе сами

ОДГОВОРИТЕ
Name

студент

31.05.2014 08:32

како нема обезбједјења, ја кад год продјем око факултета видим неко ново лице запослено као обезбједјење. Контам да их има на десетине па их ротирају (што у кампусу што код масинског, правног и осталих факултета). Е сад, друго питање је засто они ниста не раде вец се искљуциво фокусирају на дизање рампе. Слика прилика државне администрације, дај стави мог малог ту да ниста не ради. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјанго

31.05.2014 17:31

Картице це ријесити проблем у вецем дијелу али треба повецати број редара који су запослени у центру када имају свирке.битно је да управа зна за проблем и покусава га ријесити.а увијек је ло домовима било људи у пролазу

ОДГОВОРИТЕ