Banjalučki studenti strahuju za bezbjednost

Stanari paviljona jedan i dva Studentskog doma "Nikola Tesla" u Banjaluci tvrde da ih nerijetko uznemiravaju nepoznata lica koja, i pored portira, slobodno ulaze, šetaju hodnicima, lupaju im na vrata ili čak nasrću na njih.

Republika Srpska 31.05.2014 | 13:31
Banjalučki studenti strahuju za bezbjednost

Riječ je, kažu, o gostima kafića "Šestica" i "Kluba studenata" koji se, nakon što popiju koju čašicu više, u Domu ponašaju kao kod svoje kuće.

"Kada je neka žurka ili koncert, tada nastaje haos. Nepoznati muškarci ulaze u Dom i prave probleme. O ovim incidentima obavještavali smo upravu Doma i Skupštinu studenata, ali nismo dobili nikakav odgovor, ni naznake da će naš problem biti riješen", navode studenti, koji iz straha za sopstvenu sigurnost žele da ostanu anonimni.

Tvrde da je problem i to što su portiri stariji, zbog čega ne mogu adekvatno da reaguju.
"Jednom prilikom grupa mladića pretukla je hidrantom jednog studenta i reagovala je čak i policija. Portiri tada nisu mogli da smire situaciju, što znači da bi možda trebalo da ih bude više, ili da budu sposobniji", kazali su studenti.

Njihove navode potvrdio je i Zoran Babić, direktor Studentskog doma "Nikola Tesla", koji je rekao da su preduzeli mjere zaštite.

"Od sada će svi studenti imati kartice kako bi mogli da ulaze u Dom i da koriste njegove prostorije. Studenti koji tu ne žive, a koriste čitaonicu, moraće da izvade identifikacione kartice i da se upišu kod čuvara. Znam za ove incidente koji su se dogodili i zaista mi je žao, ali se nadam da se ovakve stvari neće dešavati jer nam je najvažnija bezbjednost studenata", kazao je Babić.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ANALJUBLJANA

31.05.2014 06:05

Bože, bože... kakva je tod država!Samo Mile Dodik uživa!

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

31.05.2014 06:46

Gdje su policija,ministar?Kartice ne mogu rjesiti problem,jer izazivaci nisu studenti,a portiri trebaju reagovati jer i oni znaju otprilike ko ulzi pogotovo ako je kasno i ako su pijani

ODGOVORITE
Name

tesko nama

31.05.2014 07:40

sta to ti velis prepametna premijerko pa ti skoro rece da smo mi sredjeno drustvo otkud sad da vam jedna poplava u 3 grada napravila poremecaj u budzetu a jos niste ulozili ni marke u poplave kome vi prodajete maglu svi krivi samo snsd nije eee dosla cica na kolica

ODGOVORITE
Name

Md

31.05.2014 08:22

Policija je sva u Laktasima cuvaju nam presjednika pustite studente neka se snalaze sami

ODGOVORITE
Name

student

31.05.2014 08:32

kako nema obezbjedjenja, ja kad god prodjem oko fakulteta vidim neko novo lice zaposleno kao obezbjedjenje. Kontam da ih ima na desetine pa ih rotiraju (što u kampusu što kod masinskog, pravnog i ostalih fakulteta). E sad, drugo pitanje je zasto oni nista ne rade vec se iskljucivo fokusiraju na dizanje rampe. Slika prilika državne administracije, daj stavi mog malog tu da nista ne radi. :)

ODGOVORITE
Name

django

31.05.2014 17:31

Kartice ce rijesiti problem u vecem dijelu ali treba povecati broj redara koji su zaposleni u centru kada imaju svirke.bitno je da uprava zna za problem i pokusava ga rijesiti.a uvijek je lo domovima bilo ljudi u prolazu

ODGOVORITE