Федерер сигуран, следи Гулбис

Роџер Федерер пласирао се у осмину финала Ролан Гароса победивши Дмитрија Турсунова са 7:5, 6:7 (7), 6:2, 6:4.

Тенис 30.05.2014 | 18:20
Федерер сигуран, следи Гулбис

Попут Ђоковића, и Федерер је тријумфално окончао меч уз један сети изгубљен у тај-брејку после три сата борбе. Иако је Швајцарац у другом сету имао четири сет лопте (једну у тај-брејку), Рус је дошао до изједначења, али је некада први тенисер света потврдио класу за даљи пласман.

Ривал ће му бити 18. носилац Ернест Гулбис, који је био беспрекоран против Чеха Радека Штепанека са 6:3, 6:2, 7:5. Летонцу је један брејк био довољан у првом и трећем сету, у другом је направио два за обезбеђивање дуела са Федерером. У три дуела на шљаци Гулбис је славио једном, у последњем окршају 2010. у Риму.

"Задовољан сам игром против Штепанека, сервирао сам добро, имао је само једну шансу за брејк. План за Федерера? Нећу открити све карте, али имам га, знам како ћу играти против њега", рекао је Гулбис.

Федерер је победом над Турсуновим оборио рекорд Гиљерма Виласа, шампиона Ролан Гароса 1977. године. Он је бар у осмину финала турнира улазио 11 пута, а Роџер је до четврте рунде дошао 12. пут. За јубиларни 200. тријумф на шљаци, потребна су му још три тријумфа.

Коментари / 0

Оставите коментар