Federer siguran, sledi Gulbis

Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pobedivši Dmitrija Tursunova sa 7:5, 6:7 (7), 6:2, 6:4.

Tenis 30.05.2014 | 18:20
Federer siguran, sledi Gulbis

Poput Đokovića, i Federer je trijumfalno okončao meč uz jedan seti izgubljen u taj-brejku posle tri sata borbe. Iako je Švajcarac u drugom setu imao četiri set lopte (jednu u taj-brejku), Rus je došao do izjednačenja, ali je nekada prvi teniser sveta potvrdio klasu za dalji plasman.

Rival će mu biti 18. nosilac Ernest Gulbis, koji je bio besprekoran protiv Čeha Radeka Štepaneka sa 6:3, 6:2, 7:5. Letoncu je jedan brejk bio dovoljan u prvom i trećem setu, u drugom je napravio dva za obezbeđivanje duela sa Federerom. U tri duela na šljaci Gulbis je slavio jednom, u poslednjem okršaju 2010. u Rimu.

"Zadovoljan sam igrom protiv Štepaneka, servirao sam dobro, imao je samo jednu šansu za brejk. Plan za Federera? Neću otkriti sve karte, ali imam ga, znam kako ću igrati protiv njega", rekao je Gulbis.

Federer je pobedom nad Tursunovim oborio rekord Giljerma Vilasa, šampiona Rolan Garosa 1977. godine. On je bar u osminu finala turnira ulazio 11 puta, a Rodžer je do četvrte runde došao 12. put. Za jubilarni 200. trijumf na šljaci, potrebna su mu još tri trijumfa.

Komentari / 0

Ostavite komentar