Преко 2 000 радника не може да се врати на посао

Процјене се још врше али према свему судећи стање је алармантно. Укупно 2320 радника не може се вратити на посао и питање је када ће због штета које су полаве нанијеле предузећима у којим раде.

Република Српска 30.05.2014 | 19:46
Преко 2 000  радника не може да се врати на посао

Готово 2 500 радника је остало без крова над главом. То су прве процјене Савеза Синдиката.

Социјални партнери, макар, званично нису расправљали о најави увођења солидарног пореза. Ипак, очигледно је да је та идеја далеко од реализације, у облику који је најавио предсјендик Српске. Барем за Синдикат.

Став су већ заузели послодавци. За разлику од синдикалаца, у старту подржавају идеју о солидарном порезу.

Петар Ђокић, није говорио о солидарном порезу а ни о конкретним плановима – јер их и нема. Признао је и оно што се одавно зна - да Република Српска нема капацитета да путем институција ријеши све проблеме проузроковане поплавама. Ипак, министар рада се похвалио да се Влада добро снашла али да посао тек
предстоји.

У наредном времену извјесно је да ће се Српска суочити са губитком неколико хиљада радних мјеста – како привремено тако и трајно. Између остлог, потврдио је то и Петар Ђокић. Сада се с нестрпљењем чека међународна помоћ у санацији поплава али то ће бити тек након 18. јуна када би требало да процјену штете заврши Свјетска банка. До тада се можемо ослонити само на појединачне помоћи одређених држава – па како се снађемо.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сњежана Петрушински

30.05.2014 19:22

јесте жена организована, сад нам је већ много лакше...како се ко снађе...па тако је било и до сада, а могу мислити од њеног закључивања шта нас све чека...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево и ње

30.05.2014 20:37

Све сам се мислио гдје је она да није негдје на цисцењу кад оно ево је,појави се Мисицка са новом огрлицом.Аферим нек си нам и ти ту на броју сад нам је боље.Питам се само кога ли ова представља?Цему слузи? Ал нек буде она ;ајд Алија нек је висе војске; Ионако смо сви пропали.

ОДГОВОРИТЕ