Preko 2 000 radnika ne može da se vrati na posao

Procjene se još vrše ali prema svemu sudeći stanje je alarmantno. Ukupno 2320 radnika ne može se vratiti na posao i pitanje je kada će zbog šteta koje su polave nanijele preduzećima u kojim rade.

Republika Srpska 30.05.2014 | 19:46
Preko 2 000  radnika ne može da se vrati na posao

Gotovo 2 500 radnika je ostalo bez krova nad glavom. To su prve procjene Saveza Sindikata.

Socijalni partneri, makar, zvanično nisu raspravljali o najavi uvođenja solidarnog poreza. Ipak, očigledno je da je ta ideja daleko od realizacije, u obliku koji je najavio predsjendik Srpske. Barem za Sindikat.

Stav su već zauzeli poslodavci. Za razliku od sindikalaca, u startu podržavaju ideju o solidarnom porezu.

Petar Đokić, nije govorio o solidarnom porezu a ni o konkretnim planovima – jer ih i nema. Priznao je i ono što se odavno zna - da Republika Srpska nema kapaciteta da putem institucija riješi sve probleme prouzrokovane poplavama. Ipak, ministar rada se pohvalio da se Vlada dobro snašla ali da posao tek
predstoji.

U narednom vremenu izvjesno je da će se Srpska suočiti sa gubitkom nekoliko hiljada radnih mjesta – kako privremeno tako i trajno. Između ostlog, potvrdio je to i Petar Đokić. Sada se s nestrpljenjem čeka međunarodna pomoć u sanaciji poplava ali to će biti tek nakon 18. juna kada bi trebalo da procjenu štete završi Svjetska banka. Do tada se možemo osloniti samo na pojedinačne pomoći određenih država – pa kako se snađemo.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Snježana Petrušinski

30.05.2014 19:22

jeste žena organizovana, sad nam je već mnogo lakše...kako se ko snađe...pa tako je bilo i do sada, a mogu misliti od njenog zaključivanja šta nas sve čeka...

ODGOVORITE
Name

Evo i nje

30.05.2014 20:37

Sve sam se mislio gdje je ona da nije negdje na ciscenju kad ono evo je,pojavi se Misicka sa novom ogrlicom.Aferim nek si nam i ti tu na broju sad nam je bolje.Pitam se samo koga li ova predstavlja?Cemu sluzi? Al nek bude ona ;ajd Alija nek je vise vojske; Ionako smo svi propali.

ODGOVORITE