Парма без лиценце и власника!

Томасо Гирарди, први човек клуба са севера Италије, најавио да ће напустити клуб, љут због ускраћивања евро-лиценце Парми.

Фудбал 30.05.2014 | 16:50
Парма без лиценце и власника!

Парми поново предстоје тешки дани.

Бизнисмен Томасо Гирарди, који је купио клуб 2007. године од компаније Пармалат за мање од три милиона евра, најавио је у петак да ће га напустити и продати.

Разлог таквог става је одлука Фудбалског савеза Италије да ускрати Парми лиценцу за учешће у Лиги Европе због дуга према играчима на позајмицама у износу од 300.000 евра.

"Завршио сам са фудбалом. Подносим оставку у клубу. Друга ће се прича овде причати од 1. јула. Моји партнери су хтели да поделе са мном ово кошмарно јутро и поручујем да је сто одсто клупских акција стављено на продају. Одлазим као победник. Овде није било ничега када сам стигао и створили смо нешто важно и велико", поручио је Гирарди.

Парма је у тек завршеној сезони изборила пласман у квалификације за Лигу Европе, али ће њено место заузети Торино.

Током своје бурне историје, Фудбалски клуб Парма једном је отишао у стечај (1968), а други пут (2003) прошао кроз четворогодишњи административни период због финансијског краха компаније Пармалат.

Давне 1968. године клуб је променио име из "Парма Ассоциазионе Цалцио" у Фудбалски клуб Парма. Почетком 21. века избегао је најгори сценарио доласком човека који је у петак најавио да ће заувек напустити фудбал.

Коментари / 0

Оставите коментар