Parma bez licence i vlasnika!

Tomaso Girardi, prvi čovek kluba sa severa Italije, najavio da će napustiti klub, ljut zbog uskraćivanja evro-licence Parmi.

Fudbal 30.05.2014 | 16:50
Parma bez licence i vlasnika!

Parmi ponovo predstoje teški dani.

Biznismen Tomaso Girardi, koji je kupio klub 2007. godine od kompanije Parmalat za manje od tri miliona evra, najavio je u petak da će ga napustiti i prodati.

Razlog takvog stava je odluka Fudbalskog saveza Italije da uskrati Parmi licencu za učešće u Ligi Evrope zbog duga prema igračima na pozajmicama u iznosu od 300.000 evra.

"Završio sam sa fudbalom. Podnosim ostavku u klubu. Druga će se priča ovde pričati od 1. jula. Moji partneri su hteli da podele sa mnom ovo košmarno jutro i poručujem da je sto odsto klupskih akcija stavljeno na prodaju. Odlazim kao pobednik. Ovde nije bilo ničega kada sam stigao i stvorili smo nešto važno i veliko", poručio je Girardi.

Parma je u tek završenoj sezoni izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali će njeno mesto zauzeti Torino.

Tokom svoje burne istorije, Fudbalski klub Parma jednom je otišao u stečaj (1968), a drugi put (2003) prošao kroz četvorogodišnji administrativni period zbog finansijskog kraha kompanije Parmalat.

Davne 1968. godine klub je promenio ime iz "Parma Associazione Calcio" u Fudbalski klub Parma. Početkom 21. veka izbegao je najgori scenario dolaskom čoveka koji je u petak najavio da će zauvek napustiti fudbal.

Komentari / 0

Ostavite komentar