Крај наставе за 1.000 матураната

За 55 матураната Основне школе "Петар Кочић" у поплављеном бијељинском селу Бродац уз ријеку Саву оцјене су данас закључене на јавном часу, чиме је за њих завршена школска година.

Република Српска 30.05.2014 | 14:15
Крај наставе за 1.000 матураната


Директор школе Радован Бикић рекао је да ће за једну ученицу из насеља Буковица, која због  здравствених проблема није присуствовала јавном часу, бити омогућено закључивање оцјена у наредним данима.


Јавни час за матуранте из Броца одржан је у Основној школи "Дворови" у Дворовима, а дјеци су на растанку подијељени поклон пакети са хигијенским производима и храном. Бикић је најавио да ће и матуранти из Броца имати матурско славље, захваљујући двојици донатора, који су уплатили 1.500 КМ за ово
свечано вече.

Према његовим ријечима, за 362 ученика нижих разреда из школе у Броцу, која због поплаве не ради од 15.маја, покушава се оспособити школска зграда у најближем насељу Међаши. Уколико то не буде могуће, и остали ученици школе у Броцу биће накнадно позвани на јавни час на којем ће бити закључене оцјене и окончана школска година, која се у Републици Српској завршава 13. јуна.

Школска зграда у Броцу није поплављена, али се у њој налази прихватни центар за око 200 житеља насеља уз ријеку Саву, који још не могу да се врате на поплављена имања у зони која је означена и као епидемиолошки ризична.

Друга школа у Бијељини, која након поплаве није наставила са радом 26. маја, је Основна школа "Дворови" у Дворовима.Директор школе Јелица Зекић рекла је  да су за 65 њихових матураната оцјене закључиване током протекле седмице и да је тај посао окончан.

Она је најавила да ће настава за осталих 490 ученика школе у Дворовима бити настављена у понедјељак, 2. јуна. Зекићева каже да родитељи којиоцијене да долазак њихове дјеце у школу још није могућ и безбједан треба о томе да обавијесте учитељице или разредне старјешине.

Према њеним ријечима, школска зграда у Дворовима није оштећена у поплави, али је вода ушла у нови објекат спортске сале, гдје је уништен паркет. Према подацима градског Штаба за ванредне ситуације, након прекида наставе због поплаве 15. маја, у 10 од 12 основних школа у Бијељини рад је настављен 26. маја, а одзив дјеце је изнад 95 одсто.

Начелник градског Одјељења за образовање Славко Башић рекао је да ове године у Бијељини основну школу завршава генерација са 1.042 ученика.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АНА

30.05.2014 12:29

ова дјеца само требају бијезати из ове пропасти!

ОДГОВОРИТЕ