Kraj nastave za 1.000 maturanata

Za 55 maturanata Osnovne škole "Petar Kočić" u poplavljenom bijeljinskom selu Brodac uz rijeku Savu ocjene su danas zaključene na javnom času, čime je za njih završena školska godina.

Republika Srpska 30.05.2014 | 14:15
Kraj nastave za 1.000 maturanata


Direktor škole Radovan Bikić rekao je da će za jednu učenicu iz naselja Bukovica, koja zbog  zdravstvenih problema nije prisustvovala javnom času, biti omogućeno zaključivanje ocjena u narednim danima.


Javni čas za maturante iz Broca održan je u Osnovnoj školi "Dvorovi" u Dvorovima, a djeci su na rastanku podijeljeni poklon paketi sa higijenskim proizvodima i hranom. Bikić je najavio da će i maturanti iz Broca imati matursko slavlje, zahvaljujući dvojici donatora, koji su uplatili 1.500 KM za ovo
svečano veče.

Prema njegovim riječima, za 362 učenika nižih razreda iz škole u Brocu, koja zbog poplave ne radi od 15.maja, pokušava se osposobiti školska zgrada u najbližem naselju Međaši. Ukoliko to ne bude moguće, i ostali učenici škole u Brocu biće naknadno pozvani na javni čas na kojem će biti zaključene ocjene i okončana školska godina, koja se u Republici Srpskoj završava 13. juna.

Školska zgrada u Brocu nije poplavljena, ali se u njoj nalazi prihvatni centar za oko 200 žitelja naselja uz rijeku Savu, koji još ne mogu da se vrate na poplavljena imanja u zoni koja je označena i kao epidemiološki rizična.

Druga škola u Bijeljini, koja nakon poplave nije nastavila sa radom 26. maja, je Osnovna škola "Dvorovi" u Dvorovima.Direktor škole Jelica Zekić rekla je  da su za 65 njihovih maturanata ocjene zaključivane tokom protekle sedmice i da je taj posao okončan.

Ona je najavila da će nastava za ostalih 490 učenika škole u Dvorovima biti nastavljena u ponedjeljak, 2. juna. Zekićeva kaže da roditelji kojiocijene da dolazak njihove djece u školu još nije moguć i bezbjedan treba o tome da obavijeste učiteljice ili razredne starješine.

Prema njenim riječima, školska zgrada u Dvorovima nije oštećena u poplavi, ali je voda ušla u novi objekat sportske sale, gdje je uništen parket. Prema podacima gradskog Štaba za vanredne situacije, nakon prekida nastave zbog poplave 15. maja, u 10 od 12 osnovnih škola u Bijeljini rad je nastavljen 26. maja, a odziv djece je iznad 95 odsto.

Načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje Slavko Bašić rekao je da ove godine u Bijeljini osnovnu školu završava generacija sa 1.042 učenika.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ANA

30.05.2014 12:29

ova djeca samo trebaju bijezati iz ove propasti!

ODGOVORITE