Ко су најбогатији људи регије?

Богатство Ивице Тодорића се процјењује на 735 милиона евра због чега носи титулу најбогатијег бизнисмена регије. Тодорић, али и неколико других бизнисмена из регије се нашло на Форбесовој ранг-листи богаташа за 2014. годину.

Регион 30.05.2014 | 07:43
Ко су најбогатији људи регије?

На првом мјесту је Тодорић, а друго мјесто је припало власнику МК групе Миодрагу Костићу, а његово богатство процјењује се на 520 милиона евра. Најбогатији Словенац је Санди Чешко. Власник највеће ТВ продаје у регији тежак је 460 милиона.

Емил Тедесцхи, власник Атлантиц групе, налази се на четвртом мјесту са 290 милиона евра.
Међу првих десет, осим Мишковића, налазе се још два богата бизнисмена која су завршила у затвору. Један је Срђан Кнежевић, власник Кнез Петрола, други Петар Матијевић, који је нови члан клуба Топ 10 у Србији. Прије 20 година био је власник меснице, а сада је један од највећих земљопосједника.

У БиХ је међу водећима опет Агрокор, а кључ његовог успјеха су, како каже потпредсједница Љерка Пуљић, директне инвестиције. Конзум је по приходима четврти.

Власник трговачког ланца Бинго Сенад Џамбић појавио се на десетом мјесту листе највећих компанија у БиХ, с приходом од 448,5 милиона конвертибилних марака.

Ново лице на бх. листи је и Тихомир Брајковић, грађевинар из Кисељака, власник фирме Тибра Пацифик, а Томислав Антуновић је с предузећем АГС из Орашја 14. међу највећима у БиХ.

Краљ челика Минчо Јорданов чврсто се држи на првом мјесту листе најбогатијих македонских предузетника по тржишној капитализацији дионица компаније које посједује.
Опасно му се приближио Андреја Јосифовски, власник енергетске фирме АД Макпетрол.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Илија

30.05.2014 07:39

Све посткомунистичке државе по директивама Ватикана подржавају своје тајкуне. Добили су директиве од Ватикана да све ће добити, али новац не. Можете на хиљаде људи да убијете, добићете опроштај, али новац НЕ! Наш човек Србин не сме да има ишта! То је шема Ватикана по којој нас сатире у земљу и комада Србију . Од Срба се отима, Срби се хапсе,...Међутим чиповани болиди псеудо елита капарисаних плаћеника је плаћена да се диви католичким богаташима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Илија

30.05.2014 09:18

Није нико крив Србима сто изнесосе капитал вани по Свајцарским банкама и по Кипру,ови су свој капитал улозили у привреду овдје и немоземо им реци ниста,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонyмус

30.05.2014 10:01

Заборавили су Лакташенка. Више стотина милиона покраденог новца распоредио је по банкама Швајцарске, Кипра и земаља ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хуморко

30.05.2014 11:46

Лакташенко има Велике резерве Гаса у Стомаку једино то може да прода па све ове Милионере надмаши то му је једини Производ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

30.05.2014 12:32

И ја сам богат,имам дивну породицу коју волим и она мене воли, а Бог нам је дао здравља и то је моје богатство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаја

02.06.2016 10:19

Апсолутно нетацно ,гдје су вам Кесиц,Каја,Панте,Лемиц,Цубиц,Мицо Калдера

ОДГОВОРИТЕ