Звезда очајнички тражи паре за Европу

Фудбалски клуб Црвена звезда до петка треба да обезбеди милион и по евра да би добила лиценцу од ФСС-а за такмичење на међународној сцени, али то само по себи неће бити и гарант да ће црвено-бели наступити у квалификацијама за Лигу шампиона због казне УЕФА која се још чека.

Фудбал 29.05.2014 | 19:28
Звезда очајнички тражи паре за Европу

Најављена одлука УЕФА о санкцијама за кршење финансијског фер-плеја још није стигла, а може да се деси да њено решење постане познато и до почетка јуна. Ипак, ако Звезда и нађе новац за лиценцу, за чије издавање је формално задужен Фудбалски савез Србије, то не значи да нови шампион Србије неће бити искључен из Европе.

Подсетимо, Фенербахче је својевремено избачен из међународних такмичења усред трећег кола квалификација за Лигу шампиона, што може да се деси и црвено-белима.

На Маракани, међутим, очекују да ће до 10. јуна добити одлуку УЕФА, јер имају има паво на жалбу, па се уздају у то да ће европска кућа фудбала раније објавити решење о овом случају како би се, у случају позитивног исхода жалбеног поступка, црвено-бели нормално укључили у квалификације за Лигу шампиона.

Када су најтеже казне у питању, постоје и други случајеви, попут Малаге, која је успела да уђе у Лигу шампиона пре објављивања казне УЕФА, па је европска кућа фудбала решила да је казни - за наредну сезону.

У сваком случају, каква год да буде одлука УЕФА, да би Звезда уопште била могући учесник евро-надметања, до петка 30. маја мора да плати милион и по евра ФСС-у. Овај датум је коначни јер сви национални Савези до последњег радног дана овог месеца морају да окончају поступке лиценцирања клубова за наредна издања међународних такмичења, Лигу шампиона и Лигу Европа.

Ишчекујући повољан исход ова два сегмента једне исте жеље, наступа у евро-елити, црвено-бели су успели да продају младог Марка Петковића лисабонском Спортингу.

Коментари / 0

Оставите коментар