Zvezda očajnički traži pare za Evropu

Fudbalski klub Crvena zvezda do petka treba da obezbedi milion i po evra da bi dobila licencu od FSS-a za takmičenje na međunarodnoj sceni, ali to samo po sebi neće biti i garant da će crveno-beli nastupiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona zbog kazne UEFA koja se još čeka.

Fudbal 29.05.2014 | 19:28
Zvezda očajnički traži pare za Evropu

Najavljena odluka UEFA o sankcijama za kršenje finansijskog fer-pleja još nije stigla, a može da se desi da njeno rešenje postane poznato i do početka juna. Ipak, ako Zvezda i nađe novac za licencu, za čije izdavanje je formalno zadužen Fudbalski savez Srbije, to ne znači da novi šampion Srbije neće biti isključen iz Evrope.

Podsetimo, Fenerbahče je svojevremeno izbačen iz međunarodnih takmičenja usred trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, što može da se desi i crveno-belima.

Na Marakani, međutim, očekuju da će do 10. juna dobiti odluku UEFA, jer imaju ima pavo na žalbu, pa se uzdaju u to da će evropska kuća fudbala ranije objaviti rešenje o ovom slučaju kako bi se, u slučaju pozitivnog ishoda žalbenog postupka, crveno-beli normalno uključili u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Kada su najteže kazne u pitanju, postoje i drugi slučajevi, poput Malage, koja je uspela da uđe u Ligu šampiona pre objavljivanja kazne UEFA, pa je evropska kuća fudbala rešila da je kazni - za narednu sezonu.

U svakom slučaju, kakva god da bude odluka UEFA, da bi Zvezda uopšte bila mogući učesnik evro-nadmetanja, do petka 30. maja mora da plati milion i po evra FSS-u. Ovaj datum je konačni jer svi nacionalni Savezi do poslednjeg radnog dana ovog meseca moraju da okončaju postupke licenciranja klubova za naredna izdanja međunarodnih takmičenja, Ligu šampiona i Ligu Evropa.

Iščekujući povoljan ishod ova dva segmenta jedne iste želje, nastupa u evro-eliti, crveno-beli su uspeli da prodaju mladog Marka Petkovića lisabonskom Sportingu.

Komentari / 0

Ostavite komentar