Избори у Украјини донијели смрт и патњу

Предсједнички избори у Украјини, одржани у недјељу 25. маја, донели су Украјинцима само смрт и патњу умјесто стабилности и мира, изјавио је данас свргнути предсједник Украјине Виктор Јанукович.

Свијет 29.05.2014 | 21:17
Избори у Украјини донијели смрт и патњу

Он је у саопштењу којег је објавила агенција Итар-Тас истакао да су људи од новоизабраног предсједника и пријевремених избора одржаних у недјељу очекивали прије свега мир, зато што су уморни од сукоба који су
прерасли у прави рат.

Украјинска влада и новоизабрани предсједник Петро Порошенко су прије два дана покренули војну операцију против проруских снага на истоку земље, а у тим сукобима је до сада погинуло више од стотину људи.

"То се коначно догодило; изабран је предсједник Украјине! Али онда је дошло до изненађења или, боље речено, шока. Умјесто мира и стабилности, десио се масакр", истакао је Јанукович.

Према прелиминарним резултатима, украјински тајкун Порошенко је на предсједничким изборима одржаним у недјељу, 25. маја, освојио 54 одсто гласова.

Овај дугогодишњи политичар, чије се богатство процјењује на 1,6 милијарди долара, рекао је да ће задржати садашњу украјинску владу и премијера Арсенија Јацењука, као и да ће његова прва посјета иностранству у својству предсједника бити одлазак у Пољску 4. јуна, на прославу 25. годишњице независности те земље.

Коментари / 0

Оставите коментар