Izbori u Ukrajini donijeli smrt i patnju

Predsjednički izbori u Ukrajini, održani u nedjelju 25. maja, doneli su Ukrajincima samo smrt i patnju umjesto stabilnosti i mira, izjavio je danas svrgnuti predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič.

Svijet 29.05.2014 | 21:17
Izbori u Ukrajini donijeli smrt i patnju

On je u saopštenju kojeg je objavila agencija Itar-Tas istakao da su ljudi od novoizabranog predsjednika i prijevremenih izbora održanih u nedjelju očekivali prije svega mir, zato što su umorni od sukoba koji su
prerasli u pravi rat.

Ukrajinska vlada i novoizabrani predsjednik Petro Porošenko su prije dva dana pokrenuli vojnu operaciju protiv proruskih snaga na istoku zemlje, a u tim sukobima je do sada poginulo više od stotinu ljudi.

"To se konačno dogodilo; izabran je predsjednik Ukrajine! Ali onda je došlo do iznenađenja ili, bolje rečeno, šoka. Umjesto mira i stabilnosti, desio se masakr", istakao je Janukovič.

Prema preliminarnim rezultatima, ukrajinski tajkun Porošenko je na predsjedničkim izborima održanim u nedjelju, 25. maja, osvojio 54 odsto glasova.

Ovaj dugogodišnji političar, čije se bogatstvo procjenjuje na 1,6 milijardi dolara, rekao je da će zadržati sadašnju ukrajinsku vladu i premijera Arsenija Jacenjuka, kao i da će njegova prva posjeta inostranstvu u svojstvu predsjednika biti odlazak u Poljsku 4. juna, na proslavu 25. godišnjice nezavisnosti te zemlje.

Komentari / 0

Ostavite komentar