Лајовић у 3. колу!

Душан Лајовић остварио је најбољи резултат у каријери на Грен слем турнирима, пошто је савладао Јиргена Зопа са 6:2, 6:4, 6:4 у другом колу Ролан Гароса.

Тенис 29.05.2014 | 16:17
Лајовић у 3. колу!

Лајовић има велику прилику и да се пласира у осмину финала, пошто ће му следећи ривал бити бољи из америчког окршаја Џека Сока и Стива Џонсона.

Лајовић је највише проблема са Зопом, тренутно 335. на свету, имао у другом сету, када је спасао четири брејк лопте на почетку сета, а онда је спасао још једну у гему у којем је сервирао за сет.

Јелена Јанковић већ се пласирала у треће коло, Ана Ивановић игра са Свитолином последња на Шатријеу (после мечева Надал – Тим и Гаске Берлок), а током дана игра и Ненад Зимоњић.

Већ у првом гему Лајовић је направио брејк, а затим га је без проблема материјализовао. Чинило се да је српски тенисер преломио сет новим брејком за 4:1, али Естонац узвраћа и смањује на 4:2.

Ту брејковима није био крај, Лајовић прави нови, и то без изгубљеног поена, а затим је и одсервирао за вођство у сетовима – 6:2.

Зоп је подигао ниво игре на почетку другог сета, али Лајовић се држао – у првом свом гему спасао је једну, а у следећем три везане брејк лопте и држао је равнотежу (2:2). Естонац није искористио прилике, а Лајовић је у петом гему дочекао своју и направио је брејк за 3:2.

У следећа два гема на свој сервис Лајовић није имао проблема, а у последњем је спасао једну брејк лопту пре него што је дошао до сет лопте и искористио је 6:4, 2-0 у сетовима.

Идентично као у првом сету, Лајовић је већ на старту направио брејк, а онда је без изгубљеног поена освојио наредни гем за 2:0. Међутим, Зоп се није предавао и у шестом гему успео је да врати брејк и да изједначи на 3:3.

Ипак, Душан је наставио да игра на истом нивоу, у деветом гему направио је кључни брејк, а онда је добио гем без изгубљеног поена и дошао је до трећег кола за један час и 37 минута.

Коментари / 0

Оставите коментар