Lajović u 3. kolu!

Dušan Lajović ostvario je najbolji rezultat u karijeri na Gren slem turnirima, pošto je savladao Jirgena Zopa sa 6:2, 6:4, 6:4 u drugom kolu Rolan Garosa.

Tenis 29.05.2014 | 16:17
Lajović u 3. kolu!

Lajović ima veliku priliku i da se plasira u osminu finala, pošto će mu sledeći rival biti bolji iz američkog okršaja Džeka Soka i Stiva Džonsona.

Lajović je najviše problema sa Zopom, trenutno 335. na svetu, imao u drugom setu, kada je spasao četiri brejk lopte na početku seta, a onda je spasao još jednu u gemu u kojem je servirao za set.

Jelena Janković već se plasirala u treće kolo, Ana Ivanović igra sa Svitolinom poslednja na Šatrijeu (posle mečeva Nadal – Tim i Gaske Berlok), a tokom dana igra i Nenad Zimonjić.

Već u prvom gemu Lajović je napravio brejk, a zatim ga je bez problema materijalizovao. Činilo se da je srpski teniser prelomio set novim brejkom za 4:1, ali Estonac uzvraća i smanjuje na 4:2.

Tu brejkovima nije bio kraj, Lajović pravi novi, i to bez izgubljenog poena, a zatim je i odservirao za vođstvo u setovima – 6:2.

Zop je podigao nivo igre na početku drugog seta, ali Lajović se držao – u prvom svom gemu spasao je jednu, a u sledećem tri vezane brejk lopte i držao je ravnotežu (2:2). Estonac nije iskoristio prilike, a Lajović je u petom gemu dočekao svoju i napravio je brejk za 3:2.

U sledeća dva gema na svoj servis Lajović nije imao problema, a u poslednjem je spasao jednu brejk loptu pre nego što je došao do set lopte i iskoristio je 6:4, 2-0 u setovima.

Identično kao u prvom setu, Lajović je već na startu napravio brejk, a onda je bez izgubljenog poena osvojio naredni gem za 2:0. Međutim, Zop se nije predavao i u šestom gemu uspeo je da vrati brejk i da izjednači na 3:3.

Ipak, Dušan je nastavio da igra na istom nivou, u devetom gemu napravio je ključni brejk, a onda je dobio gem bez izgubljenog poena i došao je do trećeg kola za jedan čas i 37 minuta.

Komentari / 0

Ostavite komentar