23 године од Барија!

Фудбалски клуб Црвена звезда обележава 23 године од освајања титуле шампиона Европе у Барију, када је после пенала победио француски Олимпик из Марсеља.

Фудбал 29.05.2014 | 16:09
23 године од Барија!

Председник Драган Џајиц рекао је да ће црвено-бели славити тај успех све док поново не освоје најважнији трофеј на Старом континенту.

"На данашњи дан донели смо највећу радост у историји клуба и сваке године ћемо обележавати, бар док не будемо поново прваци Европе“.

“Овај датум не сме никада да се заборави, а данас је још већа драж јер смо 'спојили' ово славље са титулом првака државе", рекао је Џајић новинарима на стадиону црвено-белих, где је традиционално обележен највећи успех српског клупског фудбала.

Пре 23 године Звезда је у финалу тадашњег Купа шампиона у Барију победила Олимпик из Марсеја после пенала са 5:3, пошто током 120 минута игре није било голова.

Тадашњи тренер Црвене звезде Љупко Петровић рекао је да су црвено-бели остварили велики успех.

"Тада нисмо били свесни шта смо направили, тек после неколико година смо то схватили. Надам се да ће се српски фудбал у скорије време опоравити и да ће, уз промене и приватизацију, поновити овакав успех. Самим тим што се овај трофеј прославља после 23 године, јасно је о коликом успеху је реч", казао је Петровић.

Садашњи капитен Црвене звезде Ненад Милијаш рекао је да му је част што може да поздрави и прослави успех са играчима из европске шампионске генерације.

"Честитам свим играчима и људима који су били у клубу 1991. године. Драго ми је што могу да их поздравим, сви знају колико су нам среће донели тада", поручио је Милијаш.

Прослави је присуствовао је и капитен Звезде из 1991. године Стеван Стојановић, као и потпредседник фудбалског клуба Небојша Човић, некадашњи фудбалери Горан Буњевчевић, Милан Бишевац и председник ватерполо клуба Виктор Јеленић.

Титулу пре 23 године освојили су Стојановић, Југовић, Маровић, Шабанаџовић, Белодедић, Најдоски, Просинечки, Михајловић, Панчев, Савићевић, Бинић и Стошић.

Коментари / 0

Оставите коментар