23 godine od Barija!

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležava 23 godine od osvajanja titule šampiona Evrope u Bariju, kada je posle penala pobedio francuski Olimpik iz Marselja.

Fudbal 29.05.2014 | 16:09
23 godine od Barija!

Predsednik Dragan Džajic rekao je da će crveno-beli slaviti taj uspeh sve dok ponovo ne osvoje najvažniji trofej na Starom kontinentu.

"Na današnji dan doneli smo najveću radost u istoriji kluba i svake godine ćemo obeležavati, bar dok ne budemo ponovo prvaci Evrope“.

“Ovaj datum ne sme nikada da se zaboravi, a danas je još veća draž jer smo 'spojili' ovo slavlje sa titulom prvaka države", rekao je Džajić novinarima na stadionu crveno-belih, gde je tradicionalno obeležen najveći uspeh srpskog klupskog fudbala.

Pre 23 godine Zvezda je u finalu tadašnjeg Kupa šampiona u Bariju pobedila Olimpik iz Marseja posle penala sa 5:3, pošto tokom 120 minuta igre nije bilo golova.

Tadašnji trener Crvene zvezde Ljupko Petrović rekao je da su crveno-beli ostvarili veliki uspeh.

"Tada nismo bili svesni šta smo napravili, tek posle nekoliko godina smo to shvatili. Nadam se da će se srpski fudbal u skorije vreme oporaviti i da će, uz promene i privatizaciju, ponoviti ovakav uspeh. Samim tim što se ovaj trofej proslavlja posle 23 godine, jasno je o kolikom uspehu je reč", kazao je Petrović.

Sadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš rekao je da mu je čast što može da pozdravi i proslavi uspeh sa igračima iz evropske šampionske generacije.

"Čestitam svim igračima i ljudima koji su bili u klubu 1991. godine. Drago mi je što mogu da ih pozdravim, svi znaju koliko su nam sreće doneli tada", poručio je Milijaš.

Proslavi je prisustvovao je i kapiten Zvezde iz 1991. godine Stevan Stojanović, kao i potpredsednik fudbalskog kluba Nebojša Čović, nekadašnji fudbaleri Goran Bunjevčević, Milan Biševac i predsednik vaterpolo kluba Viktor Jelenić.

Titulu pre 23 godine osvojili su Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić i Stošić.

Komentari / 0

Ostavite komentar