Спорно смањење плате директора

Запослени у Центру за едукацију судија и тужилаца Републике Српске још нису примили плату за април јер директор овог центра Драго Шево због смањења његових личних примања није желио потписати платне листе.

Република Српска 29.05.2014 | 09:29
Спорно смањење плате директора

Наиме, Законом о Центру за едукацију судија и тужилаца Републике Српске, који је донесен 2002. године, утврђено је да плата директора овог центра не може да буде мања од плате судије окружног суда, што је мало више од 4.000 КМ.

Међутим, Влада Републике Српске недавно је по хитној процедури у Народну скупштину РС упутила Закон о измјенама и допунама Закона о Центру за едукацију судија и тужилаца у РС, којим се предвиђа брисање члана којим је регулисано да плата директора Центра не може бити мања од плате судије окружног суда.

"Било је мало проблема јуче (уторак) у вези са тумачењима листе и закона, али тај проблем је ријешен и са 1. мајем плата ми је умањена по основу измјене закона и не видим ту ништа спорно. На смањење плате морам пристати и то је одлука парламента", рекао је Шево.

С друге стране, извор "Независних" близак Министарству правде Републике Српске каже да директор Центра данима није хтио потписати платне листе и да је првобитно листе с умањеном платом потписао свима осим себи, гдје је код шефа рачуноводства инсистирао да му упише плату на основу закона из 2002. године.

"Ту листу која је послана Министарство правде је одбило и тражило измјене. У међувремену не знам шта се издешавало", испричао је овај извор који жели да остане анониман. 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БН

29.05.2014 07:34

Ма како спорно треба им свима скинут по пола плате, а вратити народу пензије и повецати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

29.05.2014 12:49

Како раде и колико су ефикасни не треба им дати плату уопште, треба у судству увести плату по учинку па би видјели колике би биле, не би биле висе од 4 марке а не цетири хиљаде.

ОДГОВОРИТЕ