Роберт де Ниро отворено о геј оцу

Роберт де Ниро у документарцу ХБО телевизије отворено говори о односу са оцем, уметником који је умро у немаштини јер није желео да му син помогне.

Забава 29.05.2014 | 06:17
Роберт де Ниро отворено о геј оцу

Мало људи зна да је Роберт Де Ниро "јуниор". Први пут у документарцу телевизије ХБО глумац говори о оцу, Роберту Де Ниру старијем, његовој сексуалној оријентацији и жељи да његова дела постану позната, пише Мондо.рс.

Сликар Роберт Де Ниро преминуо је пре 20 година од рака. Његов син, холивудска легенда, сачувала је студио у којем је радио уметник, а сада, у документрцу "Сећање на уметника" говори о мало познатим детаљима из његовог живота.

"Био је геј, али нисмо о томе пуно причали", каже Де Ниро (70). "За мене је он одувек био велики уметник, а признање да је хомосексуалац га је вероватно пуно мучило - то је било друго време, а он из малог града...Нисам тада био свестан тога. Жао ми је што нисмо више причали о томе, али моја мајка није волела да причамо о много ствари".

Време које је проводио са оцем је било ограничено - живео је са мајком, песникињом и сликарком Вирџинијом Холтон Адмирал, њега је виђао повремено, али је, каже, између њих увек постојала јака веза.

"Моја мајка и он су били разведени, нисам проводио пуно времена са оцем, али покушавао сам да бринем о њему", каже Де Ниро.

Глумац је у документарцу говорио о очевој боли коју је осећао и због непризнатог рада и сексуалног опредељења, али и смрти.

Де Ниро старији је последње дане проживео у немаштини на релацији Париз - Њујорк. Иако је тада његов син већ постао легенда и небројено пута је покушао да му помогне, отац је то одбијао.

Документарац ће бити приказан 9. новембра и приказаће покушај славног глумца да спаси очево наслеђе и његова уметничка дела учини јавним.

Коментари / 0

Оставите коментар