Robert de Niro otvoreno o gej ocu

Robert de Niro u dokumentarcu HBO televizije otvoreno govori o odnosu sa ocem, umetnikom koji je umro u nemaštini jer nije želeo da mu sin pomogne.

Zabava 29.05.2014 | 06:17
Robert de Niro otvoreno o gej ocu

Malo ljudi zna da je Robert De Niro "junior". Prvi put u dokumentarcu televizije HBO glumac govori o ocu, Robertu De Niru starijem, njegovoj seksualnoj orijentaciji i želji da njegova dela postanu poznata, piše Mondo.rs.

Slikar Robert De Niro preminuo je pre 20 godina od raka. Njegov sin, holivudska legenda, sačuvala je studio u kojem je radio umetnik, a sada, u dokumentrcu "Sećanje na umetnika" govori o malo poznatim detaljima iz njegovog života.

"Bio je gej, ali nismo o tome puno pričali", kaže De Niro (70). "Za mene je on oduvek bio veliki umetnik, a priznanje da je homoseksualac ga je verovatno puno mučilo - to je bilo drugo vreme, a on iz malog grada...Nisam tada bio svestan toga. Žao mi je što nismo više pričali o tome, ali moja majka nije volela da pričamo o mnogo stvari".

Vreme koje je provodio sa ocem je bilo ograničeno - živeo je sa majkom, pesnikinjom i slikarkom Virdžinijom Holton Admiral, njega je viđao povremeno, ali je, kaže, između njih uvek postojala jaka veza.

"Moja majka i on su bili razvedeni, nisam provodio puno vremena sa ocem, ali pokušavao sam da brinem o njemu", kaže De Niro.

Glumac je u dokumentarcu govorio o očevoj boli koju je osećao i zbog nepriznatog rada i seksualnog opredeljenja, ali i smrti.

De Niro stariji je poslednje dane proživeo u nemaštini na relaciji Pariz - Njujork. Iako je tada njegov sin već postao legenda i nebrojeno puta je pokušao da mu pomogne, otac je to odbijao.

Dokumentarac će biti prikazan 9. novembra i prikazaće pokušaj slavnog glumca da spasi očevo nasleđe i njegova umetnička dela učini javnim.

Komentari / 0

Ostavite komentar