Влада прослиједила само мањи дио америчке помоћи

Влада РС упутила је на подручја угрожена поплавама само мањи дио пошиљке помоћи која је додијељена Српској у склопу хуманитарног пакета помоћи коју је Влада САД пре неколико дана донирала БиХ.

Република Српска 29.05.2014 | 07:59
Влада прослиједила само мањи дио америчке помоћи

Према документима који су у поседу БН ТВ, Влада је додијелила општинама Шамац и Костајница мали дио од укупне помоћи, док је све остало ускладиштено у касарни „Козара“ и у наредном периоду биће подијељено према примљеним захтјевима угрожених општина, наводи се у владином допису.

Интересантно је да се међу ускладиштеном помоћи налазе и пумпе за воду, за којима вапе општине и градови угрожени поплавама, те генератори, канистери горива, вреће за спавање, разне врсте одјеће и обуће.  А док је Влада Српске највећи дио америчке помоћи ускладиштила, власти Брчко дистрикта и Федерације БиХ су сву помоћ одмах ставили на располагање цивилној заштити на својим подручјима угроженим поплавама, како се наводи у документима који су у поседу БН телевизије.

На наше питање о дистрибуцији помоћи, из Канцеларије за односе с јавношћу америчке амбасаде у БиХ стигао нам је одговор у коме се наводи:

"Забринути смо  јер Цивилна заштита  Репубике  Српске ни након шест дана није  дистрибуирала дио  помоћи коју је обезбједила  Влада САД. Позивамо власти у Републици Српској да осигурају да се  наша  помоћ, као и сва друга помоћ,  дистрибуира  на  брз и ефикасан начин  гдје је  најпотребнија.  Амбасада САД је спремна да ради са Оружаним снагама БиХ да се помогне Цивиној заштити Републике Српске  у дистрибуирању  помоћи. Наставићемо да радимо са  свим нивоима  власти да би побољшали сарадњу у циљу пружања помоћи жртвама поплава  на простору цијеле БиХ”, наводи се у одговору из Канцеларије за односе с јавношћу америчке амбасаде у БиХ.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

наставница

28.05.2014 19:45

Што су ови Американци навалили да дијелимо тамо неке генераторе,ваљда ми најбоље знамо шта треба нашем народу.Ми смо тренутно окупирани пречим пословима,разматрамо идеју о референдуму,а пола министара је већ на аеродрому,Руска помоћ само што није стигла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небо нема миљенике

28.05.2014 19:58

Зашто нас то нимало није изненадило обзиром кад знамо да је та иста Влада прогласила ванредно стање након три дана од почетка поплава, кад је становништо Добоја, Шамца и других поплављених градова већ увелико било у тешкој ситуацији. Вјерујем да сте сви чули изјаве г-дина Мићића и Г-дина Петровића у којима кажу да немају довољно хране а о свему осталом што им је потребно да и не говоримо.И зашто би неког уопште више чудили оваки и слични поступци власти која одавно брине само о својим личним интересима и интересима партијских истомишљеника. Они се нити боје народа нити драгог Бога. Зар смо заиста тако лош народ да имамо тако катастрофалну власт. Нака нам је Бог свима на помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

28.05.2014 20:10

Полако људи.Док обидју те уредјаје Милини лопови да виде мозе ли се која пара добити за то.Ста це народу то,убице их струја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

28.05.2014 21:11

Њима се очигледно не жури. Вјероватно вагају како продати и ставити сто висе пара у дзеп. ЛОПОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дико

28.05.2014 21:18

Народе мотке у руке па растјерати багру...........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

28.05.2014 21:20

Пумпе највише требају Добоју и Бијељини а тамо су начелници из СДС-а.Ко их шиша нек се сналазе без пумпи .Е мој Баја Мичић ти ово нече опростити јер радиш против народа Семберије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Багра

28.05.2014 21:55

Народ Републике Српске моли Владу САД да нам посаље довољно мотки да ову багру растјерамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана Радман

28.05.2014 22:06

Ево помазе сви цитав Свијет, Али власт ради ста хоце. Устанак правите, поцните генерални страјк, ово висе није за издрзати. Ја само могу реци једно помоц из њемацке из Франкфурта на мајини Стигла је у понедјелхак навецер уз помоц паметних људи на царини и спедицији БЕЗ МИТА!!! Подијељена је по селима иза Добоја у уторак ујутро. Мјестани који су имали допуну на мобилтелу су се вец захвалили за указану помоц. Не схватам каква је то мафија на подруцју Републике Српске!? У сустини немају они ни динара висе у дрзавној каси, Банкрот / Пропали су вец мјесецима. Провјерити цу сутра дали су затразили Кредит од Европске Инвестициске Банке у Луxембоург-у. Па цу објавити да знате. Нек вас Бог сацува и да подари снагу за следецу битку. Зивјели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

радагаст смеди

28.05.2014 22:41

прави монти пајтон циркус

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

29.05.2014 05:11

Сто оци виде руке украдосе!Смијем се кладити да су све пумпе и агрегати вец у приватним фирмама и да раде на аутопуту за распјеване кумове а народ нека кантама извлаци воду из станова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

29.05.2014 05:27

Праве етикете Русије да приљепе преко МАде ин УСА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

29.05.2014 06:02

Не треба бити на крај срца, можда влада жели допунити робне резерве, јер колико ми је познато исте су биле празне или недовољне и прије ове невоље што нас снађе. Умјесто да дијеле грађанима они складиште робу и нама тако потребне пупме. Дошли словенци и турци са својом опремом а влада би добијено да сачува за неке горе дане...да ли може бити горе, мислим да не може, ајде издржаћемо још пар мјесеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Илић

29.05.2014 06:13

Ваљда Жељка и Милорад знају шта је поплављеном народу најпотребније. Не знам шта је горе за овај народ, ова власт или поплаве које су нас задесиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цх

29.05.2014 07:18

Само ви саљите имате коме. Па лопови као додик нема висе нигдје. Сва помоц која је требала за Републику Српску да иде отисла је у Србију. Тамо су бар постени и мисле на свој народ. Иако сам из Српске тузно је гледати народ који нема нигдје ниста а мајмун би да им дијели вауцере. Па нека сину даје вауцере а милионе које је покрао од народа нека врати и обнови куце народу. Док је он на власти ми из ЦХ саљемо све у Србију. Испаста народ због идиота из владе.Пробуди се народе Републике Српске и помазите се медјусобно. У октобру памет у главу и гласјте за некога као Мициц. Додика у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.05.2014 11:35

Док је ова власт само треба набавити папагаја који ће понављати КРАЂА, КРАЂА, КРАЂА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгослав Д.

29.05.2014 16:13

Мора несто остати и за изборе. Нису се надали поплавама, па их је то пореметило, јер су паре намјењене куповини гласова морали преусмјерити на другу страну.

ОДГОВОРИТЕ