Пензијски систем пред великим тестом

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић оцијенио је да ће наредна два мјесеца бити велики изазов и тест за пензијски систем Српске када је ријеч о стабилности Фонда за
пензијско-инвалидско осигурање и објезбјеђивању потребних прихода и редовности исплате.

Република Српска 28.05.2014 | 13:40
Пензијски систем пред великим тестом


"Влада Републике Српске учинила је сав напор да, као и прошли мјесец, исплате буду извршене на вријеме и у оквиру законом утврђених права", рекао је новинарима Ђокић, који присуствује Трећој годишњој сједници Скупштине Удружења пензионера Републике Српске у Теслићу.

Према његовим ријечима, став Српске је врло јасан - пензије не могу бити смањиване и било какав захтјев те врсте биће одбијен. "Учинићемо све да пензије и даље буду редовне и стабилне", поручио је Ђокић.

Он је рекао да ће бити потребно да се изврши ребаланс буџета Српске, јер се мора водити рачуна о ономе што је тренутно ургентно. "Сви смо сада свјесни да слиједе престројавања у корист санација огромних штета које су нас погодиле", рекао је Ђокић.

Ђокић је напоменуо да треба имати у виду да Српска нема могућности да сама обезбиједи средства за санирање штете, истичући да након тачно утврђеног износа штете слиједи динамички план како да се она санира.

Предсједник Удружења пензионера Српске Раде Ракуљ истакао је да власти треба да проводе законе који гарантују исплату пензија, додавши да вјерује Влади Српске да до смањења пензија неће доћи.

Он је навео да ће пензионери свој једнодневни мјесечни оброк уплатити у Фонд солидарности, а на основу ће бити прикупљено до четири милиона КМ.

Ракуљ је ову уплату условио захтјевом да се оспособе све просторије Удружења пензионера које се уништене током поплава.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

макибл

28.05.2014 12:07

Оптузен за корупцију , нагодио се са судом (знаци призно да је крив !!!) и министар у Бајиној влади ...нас треба вода да однесе сто ово допустамо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

28.05.2014 12:25

Па смањите себи плату вец једном. Имате по неколико хиљада КМ и опет хоцете да од јадног народа санирате ове поплаве. Па докле висе тако?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перице варалице

28.05.2014 18:47

Врати паре сто си покрао од телекома И дај народу лопужо!

ОДГОВОРИТЕ