Бајерн, светски бренд број 1!

Манчестер јунајтед платио цех пензионисању Фергусона, ПСЖ се пробио у ТОП десет.

Фудбал 28.05.2014 | 11:35
Бајерн, светски бренд број 1!

То је моћ, то је Бајерн! Слоган који се често може чути кад се поведе прича о баварском великану можда иде као савршена потпора информацији да је клуб са Алијанц арени званично највреднији бренд у свету фудбала. Бар тако показује истраживање агенција Финансијски брендови, стационране у Лондону.

Бајернов бренд процењен је на 896 милиона долара (657 милиона евра) и тај сума тумачи се као логична последица освајања четири трофеја у тек завршеној сезони (Суперкуп Европе, титула светског клупског првака, титула и куп у Немачкој). Без обзира што нису успели да одбране пехар Лиге шампиона, препознатљивост Бајерна је остала неокрњена, па су задржали лидерску примат у свету, јер су и 2013. завршили на првом месту.

Други на овој листи је Реал Мадрид, чији бренд вреди 568 милиона евра (768 милиона долара), који је у односу на прошлогодишни поредак, заменио места са Манчестер јунајтедом, чији се пад тумачи одласком сер Алекса Фергусона у пензију.

Барселона, Манчетсер Сити и Арсенал нису мењали позиције, Ливерпул је упркос сјајној резултатској сезони пао за једно место, слично важи и за Борусију из Дортмунда, док је Пари Сен Жермен направио пробој са 24. позиције у ТОП десет. Пре само годину дана бредн Светаца процењен је на 85 милиона долара. Сад је на коти 324.

Шта урадише арапски новци...

Коментари / 0

Оставите коментар