Bajern, svetski brend broj 1!

Mančester junajted platio ceh penzionisanju Fergusona, PSŽ se probio u TOP deset.

Fudbal 28.05.2014 | 11:35
Bajern, svetski brend broj 1!

To je moć, to je Bajern! Slogan koji se često može čuti kad se povede priča o bavarskom velikanu možda ide kao savršena potpora informaciji da je klub sa Alijanc areni zvanično najvredniji brend u svetu fudbala. Bar tako pokazuje istraživanje agencija Finansijski brendovi, stacionrane u Londonu.

Bajernov brend procenjen je na 896 miliona dolara (657 miliona evra) i taj suma tumači se kao logična posledica osvajanja četiri trofeja u tek završenoj sezoni (Superkup Evrope, titula svetskog klupskog prvaka, titula i kup u Nemačkoj). Bez obzira što nisu uspeli da odbrane pehar Lige šampiona, prepoznatljivost Bajerna je ostala neokrnjena, pa su zadržali lidersku primat u svetu, jer su i 2013. završili na prvom mestu.

Drugi na ovoj listi je Real Madrid, čiji brend vredi 568 miliona evra (768 miliona dolara), koji je u odnosu na prošlogodišni poredak, zamenio mesta sa Mančester junajtedom, čiji se pad tumači odlaskom ser Aleksa Fergusona u penziju.

Barselona, Mančetser Siti i Arsenal nisu menjali pozicije, Liverpul je uprkos sjajnoj rezultatskoj sezoni pao za jedno mesto, slično važi i za Borusiju iz Dortmunda, dok je Pari Sen Žermen napravio proboj sa 24. pozicije u TOP deset. Pre samo godinu dana bredn Svetaca procenjen je na 85 miliona dolara. Sad je na koti 324.

Šta uradiše arapski novci...

Komentari / 0

Ostavite komentar