Бајерн: Одлази Ван Бујтен

Данијел Ван Бујтен није постигао споразум око новог уговора са Баварцима и слободан је у избору нове средине.

Фудбал 28.05.2014 | 11:24
Бајерн: Одлази Ван Бујтен

После осам година сарадње, разишли су се Бајерн и Данијел ван Бујтен. Белгијском ветерану је истекао уговор са Баварцима на крају сезоне и после неколико недеља преговора није постигао споразум са клубом о новом уговору. Ван Бујтен је сада слободан у избору нове средине.

Ван Бујтен је после Бастијана Швајнштајгера и Филипа Лама играч са најдужим стажом у дресу Бајерна у овој генерацији, али с обзиром да има 36 година и да је код Гвардиоле добијао шансу на кашичицу, дошло је време за расатанак са Баварцима. У претходној сезони предност у односу на Ван Бујтена су имали Данте, Боатенг, па чак и Хави Мартинез на позицији штопера.

Због физичке конституције, навијачи и медији у Немачкој су му дали надимак Годзила. Са Бајерном је освојио Лигу шампиона, четири титуле првака Немачке, четири трофеја у Купу Немачке, УЕФА Суперкуп, два Суперкупа Немачке и СП за клубове. Са репрезентацијом Белгије да очекује учешће на Мундијалу, после чега ће донети одлуку о наставку каријере. Пре Бајерна је играо за Хамбург, Манчестер Сити, Олимпик Марсеј, Стандард и Шарлроу.

Коментари / 0

Оставите коментар