Bajern: Odlazi Van Bujten

Danijel Van Bujten nije postigao sporazum oko novog ugovora sa Bavarcima i slobodan je u izboru nove sredine.

Fudbal 28.05.2014 | 11:24
Bajern: Odlazi Van Bujten

Posle osam godina saradnje, razišli su se Bajern i Danijel van Bujten. Belgijskom veteranu je istekao ugovor sa Bavarcima na kraju sezone i posle nekoliko nedelja pregovora nije postigao sporazum sa klubom o novom ugovoru. Van Bujten je sada slobodan u izboru nove sredine.

Van Bujten je posle Bastijana Švajnštajgera i Filipa Lama igrač sa najdužim stažom u dresu Bajerna u ovoj generaciji, ali s obzirom da ima 36 godina i da je kod Gvardiole dobijao šansu na kašičicu, došlo je vreme za rasatanak sa Bavarcima. U prethodnoj sezoni prednost u odnosu na Van Bujtena su imali Dante, Boateng, pa čak i Havi Martinez na poziciji štopera.

Zbog fizičke konstitucije, navijači i mediji u Nemačkoj su mu dali nadimak Godzila. Sa Bajernom je osvojio Ligu šampiona, četiri titule prvaka Nemačke, četiri trofeja u Kupu Nemačke, UEFA Superkup, dva Superkupa Nemačke i SP za klubove. Sa reprezentacijom Belgije da očekuje učešće na Mundijalu, posle čega će doneti odluku o nastavku karijere. Pre Bajerna je igrao za Hamburg, Mančester Siti, Olimpik Marsej, Standard i Šarlrou.

Komentari / 0

Ostavite komentar