У Доњецку уведен полицијски час

Лидери самопроглашене Народне републике Доњецк увели су полицијски час од 10 увече до 6 ујутру, по локалном времену, наводи прес служба Републике.

Свијет 28.05.2014 | 10:02
У Доњецку уведен полицијски час

Полицијски чај је уведен због тренутне ситуације у граду и антитерористичке акције коју украјинске безбједносне снаге и даље проводе. Јавни саобраћај је обустављен а радио станице извјештавају да је опасно излазити напоље, осим у слачају пријеке потребе, преноси Б92.

Такође, грађани ће морати у сваком тренутку да код себе имају личне документе, а вођство НДР је затражило од људи да не остављају своје аутомобиле у улицама око зграда административних управа, наводи Глас Русије.

Број погинулих у офанзиви украјинских снага безбједности, која је почела у понедељак у Доњецку, могао би да достигне 100, тврди Пушилин, предсједавајући ВС ДНР.

Међу жртвама има и око 50 цивила, рекао је предсједавајући Врховног савета самопрокламоване "народне републике Доњецк" Денис Пушилин руској новинској агенцији Итар Тас.

Агенција Ројтерс навела је да се украјинске снаге безбједности боре са проруским активистима у Доњецку и да је влада Украјине саопштила да ће наставити војну офанзиву "све док ниједан терориста" не остане на украјинској територији.

Јуче су проруски сепаратисти опљачкали и запалили главни хокејашки стадион у источноукрајинском граду Доњецку.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

28.05.2014 11:33

Црно вам се писе у Доњецку Руси дигли руке од вас,има да продјете као ми у Крајини

ОДГОВОРИТЕ