U Donjecku uveden policijski čas

Lideri samoproglašene Narodne republike Donjeck uveli su policijski čas od 10 uveče do 6 ujutru, po lokalnom vremenu, navodi pres služba Republike.

Svijet 28.05.2014 | 10:02
U Donjecku uveden policijski čas

Policijski čaj je uveden zbog trenutne situacije u gradu i antiterorističke akcije koju ukrajinske bezbjednosne snage i dalje provode. Javni saobraćaj je obustavljen a radio stanice izvještavaju da je opasno izlaziti napolje, osim u slačaju prijeke potrebe, prenosi B92.

Takođe, građani će morati u svakom trenutku da kod sebe imaju lične dokumente, a vođstvo NDR je zatražilo od ljudi da ne ostavljaju svoje automobile u ulicama oko zgrada administrativnih uprava, navodi Glas Rusije.

Broj poginulih u ofanzivi ukrajinskih snaga bezbjednosti, koja je počela u ponedeljak u Donjecku, mogao bi da dostigne 100, tvrdi Pušilin, predsjedavajući VS DNR.

Među žrtvama ima i oko 50 civila, rekao je predsjedavajući Vrhovnog saveta samoproklamovane "narodne republike Donjeck" Denis Pušilin ruskoj novinskoj agenciji Itar Tas.

Agencija Rojters navela je da se ukrajinske snage bezbjednosti bore sa proruskim aktivistima u Donjecku i da je vlada Ukrajine saopštila da će nastaviti vojnu ofanzivu "sve dok nijedan terorista" ne ostane na ukrajinskoj teritoriji.

Juče su proruski separatisti opljačkali i zapalili glavni hokejaški stadion u istočnoukrajinskom gradu Donjecku.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

28.05.2014 13:33

Crno vam se pise u Donjecku Rusi digli ruke od vas,ima da prodjete kao mi u Krajini

ODGOVORITE