Шарди о Новаку - најбољи је!

Француски тенисер Жереми Шарди изјавио је да је Новак Ђоковић апсолутни фаворит у мечу другог кола Ролан Гароса, али да он нема шта да изгуби.

Тенис 28.05.2014 | 09:07
Шарди о Новаку - најбољи је!

“У овом тренутку он је најбољи на АТП туру, а мене је добио у свих осам мечева, тако да ми никада није лако да играм са њиме. Немам шта да изгубим, али морам да пронађем решење, да урадим нешто ново, променим тактику“, рекао је Шарди.

“Тешко је рећи шта би требало да променим. Проблем када играте са најбољима јесте следећи – чак и када пронађете нешто што би можда могло да им створи проблем, они се прилагоде и окрену ситуацију у своју корист. Зато је тешко пронаћи праву тактику за најбоље, а и када је пронађете, морате од почетка до краја да играте на истом нивоу“, додао је Француз.

Шарди је потом објаснио зашто му је Ђоковићев стил игре посебно незгодан.

“Он поседује најбољи ритерн, што је проблем за мене јер се доста ослањам на први сервис. Много је ситуација у којој се одмах после сервиса нађем у тешкој позицији“.

На питање да ли мисли да је Ђоковић фаворит за освајање Гароса испред Надала, Шарди је одговорио:

“Последњи пут када су играли Новак је славио. Пре турнира сам рекао да је Новак за мене фаворит, али надам се сам погрешио јер сада игра са мном. Такође, Надал је тешко победити у пет сетова јер је он физички сјајан. Ако буду играли један са другим, биће веома неизвесно“.

Коментари / 0

Оставите коментар