Šardi o Novaku - najbolji je!

Francuski teniser Žeremi Šardi izjavio je da je Novak Đoković apsolutni favorit u meču drugog kola Rolan Garosa, ali da on nema šta da izgubi.

Tenis 28.05.2014 | 09:07
Šardi o Novaku - najbolji je!

“U ovom trenutku on je najbolji na ATP turu, a mene je dobio u svih osam mečeva, tako da mi nikada nije lako da igram sa njime. Nemam šta da izgubim, ali moram da pronađem rešenje, da uradim nešto novo, promenim taktiku“, rekao je Šardi.

“Teško je reći šta bi trebalo da promenim. Problem kada igrate sa najboljima jeste sledeći – čak i kada pronađete nešto što bi možda moglo da im stvori problem, oni se prilagode i okrenu situaciju u svoju korist. Zato je teško pronaći pravu taktiku za najbolje, a i kada je pronađete, morate od početka do kraja da igrate na istom nivou“, dodao je Francuz.

Šardi je potom objasnio zašto mu je Đokovićev stil igre posebno nezgodan.

“On poseduje najbolji ritern, što je problem za mene jer se dosta oslanjam na prvi servis. Mnogo je situacija u kojoj se odmah posle servisa nađem u teškoj poziciji“.

Na pitanje da li misli da je Đoković favorit za osvajanje Garosa ispred Nadala, Šardi je odgovorio:

“Poslednji put kada su igrali Novak je slavio. Pre turnira sam rekao da je Novak za mene favorit, ali nadam se sam pogrešio jer sada igra sa mnom. Takođe, Nadal je teško pobediti u pet setova jer je on fizički sjajan. Ako budu igrali jedan sa drugim, biće veoma neizvesno“.

Komentari / 0

Ostavite komentar