Поћетино и званично менаџер Тотенхема

Фудбалски клуб Тотенхем објавио је да је за новог менаџера ангажовао Маурисија Поћетина.

Фудбал 28.05.2014 | 08:40
Поћетино и званично менаџер Тотенхема

Бивши менаџер Саутемптона на клупи ’певаца’ заменио је Тима Шервуда, а са клубом је потписао петогодишњи уговор.

Аргентинац је тренерску каријеру почео 2009. године у Еспањолу, а сада је стигао на кормило једне од најскупљих екипа у Премијер лиги.

Ипак, Поћетино ће имати тежак задатак да направи добар резултат, пошто се место тренера Тотенхема показало као уклето. Ове сезоне без посла су остали Андре Вилас-Боаш и Тим Шервуд.

Поћетино се не боји изазова и једва чека да почне.

„Ово је клуб са огромном историјом и ја сам почаствован што ми је дата шанса да будем први тренер. Велика је концентрације врхунске класе и једва чекам да почнем да радим са тимом“, рекао је Поћетино.

Он је додао да клуб има обавезу према навијачима широг света.

„Тотенхем Хотспур је праћен широм света и ја се веома дивим великој страсти коју показују навијачи према овом тиму. Одлучни смо да им пружимо нападачки фудбал и успех који желимо да остваримо“, додао је нови менаџер ’спурса’.

Председник клуба Данијел Леви истакао је да клуб верује у Поћетина због начина фудбала који гаји.

„Са Маурисиом ја верујем да имамо менаџера који ће, са својом енергијом и нападачким фудбалом, прихватити стил који је у везан за клуб. Доказао је да може да унапреди сваког играча понаособ, док тимски развија екипу и њен победнички менталитет. Имамо талентован тим и Маурисио је узбуђен што ће их тренирати следеће године“, рекао је Леви.

Коментари / 0

Оставите коментар