Poćetino i zvanično menadžer Totenhema

Fudbalski klub Totenhem objavio je da je za novog menadžera angažovao Maurisija Poćetina.

Fudbal 28.05.2014 | 08:40
Poćetino i zvanično menadžer Totenhema

Bivši menadžer Sautemptona na klupi ’pevaca’ zamenio je Tima Šervuda, a sa klubom je potpisao petogodišnji ugovor.

Argentinac je trenersku karijeru počeo 2009. godine u Espanjolu, a sada je stigao na kormilo jedne od najskupljih ekipa u Premijer ligi.

Ipak, Poćetino će imati težak zadatak da napravi dobar rezultat, pošto se mesto trenera Totenhema pokazalo kao ukleto. Ove sezone bez posla su ostali Andre Vilas-Boaš i Tim Šervud.

Poćetino se ne boji izazova i jedva čeka da počne.

„Ovo je klub sa ogromnom istorijom i ja sam počastvovan što mi je data šansa da budem prvi trener. Velika je koncentracije vrhunske klase i jedva čekam da počnem da radim sa timom“, rekao je Poćetino.

On je dodao da klub ima obavezu prema navijačima širog sveta.

„Totenhem Hotspur je praćen širom sveta i ja se veoma divim velikoj strasti koju pokazuju navijači prema ovom timu. Odlučni smo da im pružimo napadački fudbal i uspeh koji želimo da ostvarimo“, dodao je novi menadžer ’spursa’.

Predsednik kluba Danijel Levi istakao je da klub veruje u Poćetina zbog načina fudbala koji gaji.

„Sa Maurisiom ja verujem da imamo menadžera koji će, sa svojom energijom i napadačkim fudbalom, prihvatiti stil koji je u vezan za klub. Dokazao je da može da unapredi svakog igrača ponaosob, dok timski razvija ekipu i njen pobednički mentalitet. Imamo talentovan tim i Maurisio je uzbuđen što će ih trenirati sledeće godine“, rekao je Levi.

Komentari / 0

Ostavite komentar