Џајић: Задржаћемо екипу

Председник Црвене звезде Драган Џајић рекао је у уторак да је задовољан освајањем шампионске титуле после седам година.

Фудбал 28.05.2014 | 08:30
Џајић: Задржаћемо екипу

Он је додао да је приоритет клуба у наредном периоду останак кључних играча како би црвено-бели наставили са успесима и на међународној сцени.

"Остварили смо циљ, било је јако напорно и са много падова. На полусезони смо осетили да можемо да будемо први, а прекретница је била утакмица против Војводине јесенас,коју смо добили у последњем минуту и завршили са бодом заостатка у односу на Партизан. Играчи и стручни штаб заслужују све похвале, а ова екипа је једна од најпрофесионалнијих коју сам видео, што је главни разлог освајања титуле. Одбрана титуле намеће се сама по себи", рекао је Џајић новинарима на стадиону Црвене звезде.

Џајић је навео да очекује у уторак или среду одлуку Европске фудбалске уније (УЕФА) да ли ће ’црвено-бели’ играти у квалификацијама за Лигу шампиона због кршења финансијског фер-плеја и да ће о томе више причати када све буде јасно.

Он је истакао да ће се Црвена звезда у наредном прелазном року понашати у складу са својим могућностима и да неће бити скупих појачања, али и да неће правити сметње у случају добрих понуда за своје првотимце.

"Желимо да задржимо постојећи играчки кадар и разговараћемо са играчима којима истичу уговори, али и осталима. Хоћемо да сви фудбалери буду задовољни, али клуб сматра да неки играчи имају цену. Уколико неко хоће Дарка Лазовића нећемо правити проблем јер нам је новац неопходан. Пружићемо се колико год будемо могли, не бих волео да нас напусте одређени играчи, али уговори морају да се смање", навео је Џајић.

Он је казао да очекује останак на клупи тренера Славише Стојановића и да ће у наредним данима обавити разговоре с њим, али да ће се лично заложити за долазак спортског директора.

"Тражићу да се постави спортски директор и то је моја велика жеља. То неће бити Владимир Матијашевић јер имам два кандидата. Обојица су бивши играчи клуба", рекао је Џајић.

Црвена звезда је договорила прелазак Марка Петковића у лисабонски Спортинг, али играч још увек није усагласио своје услове са Португалцима.

"Били су представници Спортинга у Београду на преговорима и договорили смо трансфер. Ипак, нису се усагласили Петковић и Спортинг и не знам да ли има нових дешавања у вези са тим", закључио је Џајић.

Црвена звезда је коло пре краја Суперлиге освојила 26. титулу првака државе, а последњи меч у сезони одиграће у среду у Новом Саду против Војводине.

Коментари / 0

Оставите коментар