Džajić: Zadržaćemo ekipu

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je u utorak da je zadovoljan osvajanjem šampionske titule posle sedam godina.

Fudbal 28.05.2014 | 08:30
Džajić: Zadržaćemo ekipu

On je dodao da je prioritet kluba u narednom periodu ostanak ključnih igrača kako bi crveno-beli nastavili sa uspesima i na međunarodnoj sceni.

"Ostvarili smo cilj, bilo je jako naporno i sa mnogo padova. Na polusezoni smo osetili da možemo da budemo prvi, a prekretnica je bila utakmica protiv Vojvodine jesenas,koju smo dobili u poslednjem minutu i završili sa bodom zaostatka u odnosu na Partizan. Igrači i stručni štab zaslužuju sve pohvale, a ova ekipa je jedna od najprofesionalnijih koju sam video, što je glavni razlog osvajanja titule. Odbrana titule nameće se sama po sebi", rekao je Džajić novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Džajić je naveo da očekuje u utorak ili sredu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA) da li će ’crveno-beli’ igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona zbog kršenja finansijskog fer-pleja i da će o tome više pričati kada sve bude jasno.

On je istakao da će se Crvena zvezda u narednom prelaznom roku ponašati u skladu sa svojim mogućnostima i da neće biti skupih pojačanja, ali i da neće praviti smetnje u slučaju dobrih ponuda za svoje prvotimce.

"Želimo da zadržimo postojeći igrački kadar i razgovaraćemo sa igračima kojima ističu ugovori, ali i ostalima. Hoćemo da svi fudbaleri budu zadovoljni, ali klub smatra da neki igrači imaju cenu. Ukoliko neko hoće Darka Lazovića nećemo praviti problem jer nam je novac neophodan. Pružićemo se koliko god budemo mogli, ne bih voleo da nas napuste određeni igrači, ali ugovori moraju da se smanje", naveo je Džajić.

On je kazao da očekuje ostanak na klupi trenera Slaviše Stojanovića i da će u narednim danima obaviti razgovore s njim, ali da će se lično založiti za dolazak sportskog direktora.

"Tražiću da se postavi sportski direktor i to je moja velika želja. To neće biti Vladimir Matijašević jer imam dva kandidata. Obojica su bivši igrači kluba", rekao je Džajić.

Crvena zvezda je dogovorila prelazak Marka Petkovića u lisabonski Sporting, ali igrač još uvek nije usaglasio svoje uslove sa Portugalcima.

"Bili su predstavnici Sportinga u Beogradu na pregovorima i dogovorili smo transfer. Ipak, nisu se usaglasili Petković i Sporting i ne znam da li ima novih dešavanja u vezi sa tim", zaključio je Džajić.

Crvena zvezda je kolo pre kraja Superlige osvojila 26. titulu prvaka države, a poslednji meč u sezoni odigraće u sredu u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Komentari / 0

Ostavite komentar