РГ: Одлични Лајовић!

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло Ролан Гароса, пошто је победио 34. тенисера света Федерика Делбониса са 6:3, 6:2, 6:3.

Тенис 28.05.2014 | 08:28
РГ: Одлични Лајовић!

Лајовић је био супериоран против леворуког Аргентинца, током целог меча дозволио му је само две брејк лопте и неочекивано лако прошао је даље.

Српски тенисер, тренутно 83. на АТП листи, за пролаз у трећу рунду и свој најбољи резултат на Грен слемовима играће са 335. играчем света Јиргеном Зопом, којем је 16. носилац Томи Хас предао меч у првом сету због повреде рамена.

Трећи сет протицао је мирно све до седмог гема, када је Лајовић створио и искористио прву брејк шансу и повео са 4:3. У преостала два гема није било драме, српски тенисер направио је још један брејк и поновио је успех из Мелбурна, када је такође играо у другом колу.

У првом сету српски тенисер је са лакоћом освајао гемове на свој сервис, а прву брејк шансу пропустио је у другом гему. До нових прилика стигао је у шестом гему, искористио је трећу за вођство 4:2, а у преостала два гема на свој сервис изгубио је само по поен (6:3).

Лајовић је у другом сету у трећем гему направио брејк, а онда је у следећем спасао две брејк лопте и повео са 3:1. Леворуког Аргентинца то је обесхрабрило, па Лајовић у следећем гему прави нови брејк и убрзо завршава сет – 6:2.

Коментари / 0

Оставите коментар