RG: Odlični Lajović!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je pobedio 34. tenisera sveta Federika Delbonisa sa 6:3, 6:2, 6:3.

Tenis 28.05.2014 | 08:28
RG: Odlični Lajović!

Lajović je bio superioran protiv levorukog Argentinca, tokom celog meča dozvolio mu je samo dve brejk lopte i neočekivano lako prošao je dalje.

Srpski teniser, trenutno 83. na ATP listi, za prolaz u treću rundu i svoj najbolji rezultat na Gren slemovima igraće sa 335. igračem sveta Jirgenom Zopom, kojem je 16. nosilac Tomi Has predao meč u prvom setu zbog povrede ramena.

Treći set proticao je mirno sve do sedmog gema, kada je Lajović stvorio i iskoristio prvu brejk šansu i poveo sa 4:3. U preostala dva gema nije bilo drame, srpski teniser napravio je još jedan brejk i ponovio je uspeh iz Melburna, kada je takođe igrao u drugom kolu.

U prvom setu srpski teniser je sa lakoćom osvajao gemove na svoj servis, a prvu brejk šansu propustio je u drugom gemu. Do novih prilika stigao je u šestom gemu, iskoristio je treću za vođstvo 4:2, a u preostala dva gema na svoj servis izgubio je samo po poen (6:3).

Lajović je u drugom setu u trećem gemu napravio brejk, a onda je u sledećem spasao dve brejk lopte i poveo sa 3:1. Levorukog Argentinca to je obeshrabrilo, pa Lajović u sledećem gemu pravi novi brejk i ubrzo završava set – 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar