Србин скочио са кула у Њујорку

Због скока падобраном са врха Светског трговинског центра који је изведен у септембру 2013. године, једном Американцу српског порекла Марку Марковићу (27) прети седам година робије, као и његовим пајтосима учесницима "лудог подухвата" Ендрју Росингу (33), Џејмсу Брејдију (32) и четвртом скакачу Кајл Хартвелу оптуженом да им је помагао са земље.

Свијет 28.05.2014 | 07:32
Србин скочио са кула у Њујорку

"Када бих могао да вратим време, дефинитивно не бих поновио скок. Мој живот би могао потпуно да се променио због једне сулуде ствари", каже Марко Марковић.

Овај инструктор падобранства ипак се плаши да ће због те авантуре бити осуђен на дугогодишњу робију.

Њихова вратоломија забележане је видео снимком са камере коју је један од скакача носио на глави. Скок са падобраном (почиње на 2:40) извели су у септембру 2013. године.

"Само смо ушли унутра. То би требало да буде најобезбеђенија зграда на свету. Не дај Боже, могао је да уђе и неко са намером да некоме науди", рекао је Росиг за Њујорк Тајмс.

Сва четворица су оптужени за обијање, несмотрено угрожавање сопствених живота и скок са грађевине. Адвокати четворице младића преговарају са тужитељима.
Са Џејмсом Брејдијем и Ендрјуом Росигом он ће се поново појавити на суду 26. јуна, за када је заказан наставак процеса против њих. Сваки од њих морао је да плати по 3.500 долара да би добио прилику да се брани са слободе.

"Нико није повређен, изузев радника обезбеђења, чији је пропуст изашао на видело", рекао је Тимоти Парлаторе, Росигов адвокат.

"Адекватна одлука није да се ови младићи казне, него да се побољша обозбеђење и спрече овакви будући догађаји", констатовао је Парлаторте.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Фк

28.05.2014 12:38

То Србине

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.05.2014 16:06

Још ће га оптужити за тероризам

ОДГОВОРИТЕ