Srbin skočio sa kula u Njujorku

Zbog skoka padobranom sa vrha Svetskog trgovinskog centra koji je izveden u septembru 2013. godine, jednom Amerikancu srpskog porekla Marku Markoviću (27) preti sedam godina robije, kao i njegovim pajtosima učesnicima "ludog poduhvata" Endrju Rosingu (33), Džejmsu Brejdiju (32) i četvrtom skakaču Kajl Hartvelu optuženom da im je pomagao sa zemlje.

Svijet 28.05.2014 | 07:32
Srbin skočio sa kula u Njujorku

"Kada bih mogao da vratim vreme, definitivno ne bih ponovio skok. Moj život bi mogao potpuno da se promenio zbog jedne sulude stvari", kaže Marko Marković.

Ovaj instruktor padobranstva ipak se plaši da će zbog te avanture biti osuđen na dugogodišnju robiju.

Njihova vratolomija zabeležane je video snimkom sa kamere koju je jedan od skakača nosio na glavi. Skok sa padobranom (počinje na 2:40) izveli su u septembru 2013. godine.

"Samo smo ušli unutra. To bi trebalo da bude najobezbeđenija zgrada na svetu. Ne daj Bože, mogao je da uđe i neko sa namerom da nekome naudi", rekao je Rosig za Njujork Tajms.

Sva četvorica su optuženi za obijanje, nesmotreno ugrožavanje sopstvenih života i skok sa građevine. Advokati četvorice mladića pregovaraju sa tužiteljima.
Sa Džejmsom Brejdijem i Endrjuom Rosigom on će se ponovo pojaviti na sudu 26. juna, za kada je zakazan nastavak procesa protiv njih. Svaki od njih morao je da plati po 3.500 dolara da bi dobio priliku da se brani sa slobode.

"Niko nije povređen, izuzev radnika obezbeđenja, čiji je propust izašao na videlo", rekao je Timoti Parlatore, Rosigov advokat.

"Adekvatna odluka nije da se ovi mladići kazne, nego da se poboljša obozbeđenje i spreče ovakvi budući događaji", konstatovao je Parlatorte.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Fk

28.05.2014 12:38

To Srbine

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.05.2014 16:06

Još će ga optužiti za terorizam

ODGOVORITE