И.Сарајево: Помоћ угроженим и даље потребна

Начелници општина из источног дијела Републике Српске организовали су данас у Источном Сарајеву састанак као би успоставили систем координације са угроженим општинама и покушали што ефикасније помоћи становништву страдалом од полава.

Република Српска 27.05.2014 | 17:44
И.Сарајево: Помоћ угроженим и даље потребна

Становници свих општина који су имали срећу да их поплаве обиђу спремни су да помогну, али нам треба систем у којем ће се јасно прецизирати шта је чија обевеза, шта коме треба и шта ко може понудити, кажу начелници општина.

,,Град Добој је поплављен и разрушен и сваки вид помоћи нам је и даље потребан јер не можемо сами изаћи из катасртрофе која нас је задесила'', каже посланик у Народној скупштини Републике Српске Борис
Јеринић.

Он се захвалио свим грађанима Српске који су несебично прискочили у помоћ, како онима из сусједних општина Прњавор и Теслић, тако и онима из Херцеговине и Сарајевско-романијске регије који су путовали сатима и данима да би дошли до Добоја и помогли.

,,У овом тренутку треба нам јединство и помоћ свих који могу да помогну да колико - толико покушамо вратити нормалан живот у Добој. Град је уништен. Успјели смо да обезбједимо струју и воду која није за пиће. Чистимо град али то је огроман посао. Треба нам механизација комуналних предузећа других општина како би очистили град и спријечили епидемију. Епидемија би у Добоју била гора од поплава које су нас  задесила'', каже Јеринић.

Сви ми који смо имали срећу да нас поплаве обиђу помогли смо и спремни смо да и даље помажемо и зато смо се састали да видимо шта је то најпотребније и како да се што ефикасније организујемо, кажу начелници општина из Источног дијела Српске.

,,Сутра екипа од 40 људи из Гацка иде у Добој са 2-3- машине да помогне око чишћења. Народ је спреман да помаже. Из Невесиња су данас упућена два шлепера сточне хране за Бијељину'', истиче начелник општине Гацко Милан Радмиловић.

,,Поносан сам на грађане Источног Сарајева који су одмах прискочили у помоћ и и даље помажу. Привредници са Источне Илиџе и осталих градских општина Источног Сарајева организовали су се и поново иду на терен, да раде и помогну што више'', каже начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач.

Становницима угрожених подручја, прије свега Добоја, Бијељине, Шамца и Шековића најпотребнији су храна и вода, средства за ћишћење и дезинфекцију те машине и камиони за одвоз смећа и испумпавање
воде. Потребни су и волонтери јер су становници поплављених подручја на ивици снаге.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Волим РС

27.05.2014 16:48

Наставите и не посустајте, народу може помоћи само народ. Организујте нас и да помогнемо пострадалим. Од државе нема ништа, сада се показало и доказало да ама баш ништа не финционише, ни један сегмент ентитетске власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

27.05.2014 17:27

Човјек човјеку ће помоћи, јер се по том разликује од животиње.Нека свако помогне колико може. Помоћ давати директно угроженим, да не би било злоупотреба. (Синдром рањеног спасиоца)

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас разума

27.05.2014 18:26

браво свака цаст! мора се помагати у невољи,народ се показо и ове опстине да се мозе и боље дјеловати,и одговорније помоци угрозенима.само тако наставите

ОДГОВОРИТЕ
Name

будимо поштени

27.05.2014 20:25

Треба помоћи, али Јеринићу, имаш у општини Добој 1081 регистрован камион!!! Ту је и више пд 600 трактора, мало ли је? Схватамо вас и подржаћемо вас на путу опоравка колико год буде требало и трајало, као што смо помагали и ових дана, али немој демагогије и политике, здравља ти...

ОДГОВОРИТЕ